Токіо2020: оновлення інформації у рамках підготовки і проведення Паралімпійських ігор

Через щоденні загрози, пов’язані з #COVID19, кожні два тижні Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) інформує паралімпійський світовий загал щодо змін у  паралімпійському спорті та розглядає базовий натепер сценарій - як жити у світовій ситуації пандемії.

За інформацією МПК усі партнери зараз працюють над розробкою контрзаходів до #Токіо2020: поїздка та в’їзд до Японії; фізична дистанція; засоби індивідуальної безпеки  та прибирання; відстеження та ізоляція; вакцини; надання інформації Національним паралімпійським комітетам та майбутнім учасникам Ігор. 


Власне ці питання стали основною темою зібрання Тристоронньої ради, яка зібралась на своє вже п'яте засідання 12 листопада 2020 року для продовження перегляду різних контрзаходів стосовно COVID-19 у Токіо 2020. Ця організація представляє собою Уряд Японії, Муніципальний уряд Токіо та Оргкомітет Токіо-2020.  

На цій координаційній зустрічі щодо протидії COVID-19 на Паралімпійських іграх Токіо-2020 було зосереджено увагу на особливому режимі в’їзду спортсменів та персоналу ігор до Японії; профілактиці зараження вірусом серед глядачів - як місцевих, так і міжнародних гостей, а також на естафеті передачі вогню, онлайн сайтах змагань та приймаючих міст.

З понеділка, 16 листопада по середу, 18 листопада  2020 року відбулася  робоча зустріч у  рамках проведення Токіо-2020, яка була проведена спільно між Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), Міжнародним паралімпійським комітетом та Організаційним комітетом Токіо 2020.

Зазвичай зустрічі МПК та МОК проводяться окремо, але через постійну увагу до запобіжних заходів з COVID-19, які будуть однаково застосовуватися під час проведення ОІ та ПІ, було вирішено провести робочу зустріч та оглядовий проект разом.

Основними датами для впровадження запобіжних заходів COVID-19 є:

Грудень 2020 року: звіт про впровадження запобіжних заходів буде оприлюднений японською Тристоронньою радою та представлений усім зацікавленим сторонам.
 Квітень / травень 2021 року: впроваджені запобіжні заходи COVID-19 будуть перевірені та випробувані в рамках тестових змагань.
 Травень 2021: завершення всіх оперативних планів та деталізація про імплементацію оперативної діяльності з дотримання усіх запобіжних заходів.

Окрім того, в паралімпійському світовому загалі діє програма «Повернення до спорту». Міжнародний спорт відновився у дев'яти паралімпійських видах спорту, ще два заплановані до кінця 2020 року. Організатори заходів дотримуються суворого повернення до спортивних правил.

Є заходи, що проходять з урахуванням кваліфікації Токіо 2020 [легка атлетика (марафон) та теніс на інвалідних візках]. Федерації з видів спорту підтверджують дати та місця проведення кваліфікаційних змагань, перенесених або скасованих у 2020 році, більшість заходів заплановано на перші місяці 2021 року.

Місця проведення змагань 

  Залишається діючою та ж сама програма місць для проведення змагань: 22 види спорту, 539 заходів на 21 місцях для проведення. 
 Детальна інформація про місце проведення розглядається для загальної оптимізації місця проведення та протидії COVID-19. Інформація щодо спортивних оновлень планується до поширення у грудні 2020 року для кожного виду спорту. 
Місця для тренувань буде відкрито у день відкриття Паралімпійського селища 17 серпня 2021. 
 Планується проведення 18 тестових змагань, включаючи три паралімпійських – атлетика, плавання та регбі на візках.
Про тестування, яке відбудеться у 2021 році: (a) Гнучкість часу залежить від спортивного календаря з метою планування якнайближче до Ігор. (b) Січень-березень будуть виключені через тестові заходи у Пекіні 2022 року. 
Паралімпійське селище
Період перед відкриттям був скорочений на один день. Попереднє відкриття - з 08:00 15 серпня до 08:00 17 серпня 2021 року. 
Апрживання
Ключові зміни включають: 
Більшість гостьових кімнат, зарезервованих для Ігор у 2020 році будуть доступними для Ігор у 2021 році. 
Часові рамки проживання включаючи відміну, рахунок та оплату було розширено до 2021 року. 
 Оголошено оновлену процедуру виділення житла для Ігор у 2021 році.  
Каитки   
Оновлення після перенесення: 
Після перенесення Ігор команда з продажу квитків на Toкіо 2020 працювала над програмою коригувань та забезпечувала тісний зв’язок з усіма учасниками. 
Оновлений розклад змагань було оголошено у серпні 2020. Куплені квитки будуть дійсними для тієї ж сесії на нові дати 2021. 
Поточне призначення місця може бути змінено з різних причин, включаючи зміни в плані проведення заходів.  
 Можливість повернення квитків було надано із 24 серпня по 2 жовтня 2020. Токіо 2020 планує надати додаткову можливість повернення протягом 2020 року. 
Додаткові можливості придбання квитків будуть повідомлені після підтвердження. 
Церемонії 
Продовжується планування церемоній відкриття та закриття, хоча вони можуть зазнати змін. 
 Кожен НПК має номінувати одного носія прапора жіночої статі та одного носія прапора чоловічої статі для марширування разом під час Церемонії відкриття.       
 Лише носії прапорів маршируватимуть під час Церемонії закриття. 
Уніформа 
МПК підтвердив, що небрендовані або національні ідентифікаційні маски (національний прапор) будуть дозволені. 
Кваліфіувція
 Боча, кінний спорт, футзал, голбол, баскетбол на візках та регбі на візках  закінчили свою кваліфікацію. 
Кваліфікаційний період для інших дисциплін було подовжено. 
 Критерії кваліфікації для всіх 22-х видів спорту можна знайти тут:  https://www.paralympic.org/tokyo-2020/qualification-criteria  
Паралімпійський розклад змагань Токіо 2020

Повний розклад доступний на сайті Токіо 2020: https://tokyo2020.org/en/paralympics/schedule/

Перенесення та відміна паралімпійських змагань

Список відмінених змагань залишається на сайті МПК та оновлюється регулярно. Деталі можна знайти тут: https://www.paralympic.org/news/covid-19-update-latest-sporting-events-cancelled-or-postponed 

Тим часом національна паралімпійська збірна команда України активно готується до Паралімпійських ігор в Токіо. Наразі у доробку паралімпійців України - 96 ліцензії в Токіо-2020 (2 - стрільба із лука, 7 - стрільба кульова, 4 – веслування академічне, 4 – параканое, 40 – плавання, 25 - легка атлетика, 3- паратхеквондо, 8 -  настільний теніс, 2 – велоспорт, 1 – голбол (чоловіча команда), а це - 106 спортсменів-майбутніх учасників Ігор. І це ж ще не все, боротьба за участь в #Паралімпіада2020 продовжується!

 

#Paralympic  #Paralympics #ParalympicTeamUkraine  #BestTeam  #Tokyo2020  #Паралімпіада2020


Фото:

Нашi партнери