У програму Олімпіади-2024 включили додаткові види спорту -серфінг і брейк-данс

Міжнародний олімпійський комітет включив у програму Олімпійських ігор 2024 року у Парижі додаткові види спорту. Так, спортсмени змагатимуться у скейтбордингу, спортивному скелелазінню, серфінгу та брейк-дансі. 
Як повідомили у пресслужбі МОК, відповідне рішення у хвалили з метою адаптувати Олімпійські ігри в Парижі 2024 року до умов життя у світі після пандемії.


Водночас скоротилася квота в боксі та у важкій атлетиці через «серйозне занепокоєння МОК щодо Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF) й історії допінгу в цьому виді спорту»
Так, відповідно до рекомендацій Комісії з олімпійської програми, олімпійська програма ігор також включатиме: 
- гендерну рівність - 50 відсотків чоловіків і жінок; 
- скорочення загальної квоти спортсменів (включно з новими видами спорту) на 592 особи до 10 500 у порівнянні з Олімпіадою у Токіо.

- скорочення загальної кількості заходів з 339 до 329. 
«Завдяки цій програмі ми зробимо Олімпійські ігри в Парижі 2024 року придатними для посткоронавірусного світу. Ми ще більше знижуємо вартість і складність проведення ігор. Хоча ми доб'ємося гендерної рівності вже на майбутніх Олімпійських іграх у Токіо 2020 року, ми вперше в історії Олімпійських ігор побачимо участь такої ж кількості спортсменок, що і спортсменів. Також велика увага приділяється молоді», - сказав президент МОК Томас Бах. 
Крім цього, МОК розширив концепцію міського спорту, і тепер в ній представлені заходи, орієнтовані на молодь, «які є інклюзивними, цікавими та можуть проводитися за межами традиційних арен»

Довідка. Міжнародний олімпійський комітет - це некомерційна, громадянська, неурядова, міжнародна організація, що складається з добровольців.. Він перерозподіляє понад 90 відсотків свого доходу на користь спортивного руху, що означає, що кожен день еквівалент у 3,4 мільйона доларів США йде на допомогу спортсменам та спортивним організаціям на всіх рівнях по всьому світу.


Фото:

Нашi партнери