10 грудня - Всесвітній день футболу

 Сьогодні, 10 грудня, за рішенням Організації Об’єднаних Націй (ООН) святкується Всесвітній день футболу. Тож для вболівальників футболу усього світу виникає хороша нагода ще раз згадати, яку гаму емоцій викликає найпопулярніша спортивна гра. Зокрема, ми згадуємо про величезне соціальне значення футболу, котрий, як жодне інше явище, вміє об’єднувати людей різних національностей, віросповідань, професій, вікових груп.  
Ми  віддаємо дань цьому виду спорту, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя.    
Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає Про цю грі відомо досить мало – те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдатів, і що вона була відома вже три тисячі років тому. 

У футбол грали й у Давній Греції, і Римі близько двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася «битва за м’яч», з чого можна припустити, що грали в неї відповідно, застосовуючи різноманітні прийоми бойових мистецтв.
Та й загалом у багатьох древніх народів світу було безліч схожих ігор на сучасний футбол і сьогодні також існує велика кількість його різновидів, зокрема дворовий, пляжний, фрістайл, футзал, міні-футбол та навіть футбол у багнюці. 
У Всесвітній день футболу бажаємо успіху і везіння, спортивної сили і витримки, вдалих футбольних і життєвих матчів. Нехай завжди вдається забивати красиві голи в ворота суперників, нехай завжди виходить все, до чого є прагнення, нехай життя буде цікавим, щасливим і захоплюючим



Фото:

Нашi партнери