Відбулась Колегія Міністерства молоді та спорту України під головуванням Міністра Вадима Гутцайта

Зважаючи на обставини, пов'язані з поширенням вірусу Сovid-19, засідання Колегії  11 грудня 2020 року відбулось в режимі онлайн, участь у якій взяли більше 100 учасників. 

Це  команда Мінмолодьспорту у повному складі, народні депутати, члени профільного Комітету Верховної Ради, Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України Валерій Сушкевич, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, керівники структурних підрозділів молоді та спорту обласних та Київської міської державних адміністрацій, голови федерацій.


«Незважаючи на всесвітню пандемію, наша команда не зупиняла обертів. Ми відновили тренувальні збори та загальний процес ще з травня місяця. Намагалися не зупиняти його ні на хвилину. Через пандемію коронавірусу було перенесено або скасовано багато великих спортивних подій. Зокрема, й найзнаковішу для спортивного світу - Олімпійські ігри. Але нам вдалось провести в Україні ряд міжнародних змагань та чемпіонат Європи з художньої гімнастики. Крім того, команда Міністерства зробила потужні кроки для розбудови спортивної інфраструктури.

 Стартував проєкт Президента України «25 спортивних магнітів», створення яких відбувається у кожному регіоні держави. Наразі вже введено в експлуатацію - 7 об'єктів, ще 4 будуть відкриті до кінця року. Окрім цього проєкту, у 2020 році вже побудовано та реконструйовано 180 спортивних об’єктів, введено в експлуатацію 104 об’єкта, на стадії завершення - 76 спортивних об’єктів», - наголосив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

 Президент НОК України Сергій Бубка насамперед висловив слова підтримки і наголосив на продовженні плідної співпраці в майбутньому.

«Нам дуже приємно, що разом з Міністерством молоді та спорту ми показуємо, що спорт повинен бути в нашому житті, не зважаючи на усі складнощі. У нас з вами міцний фундамент, нас об'єднують олімпійські цінності - довіри, солідарності, поваги та єдності. Впевнений, що треба і надалі поєднувати наші зусилля, підтримувати один одного і тоді у нас все обов'язково вийде», - додав Президент НОК України Сергій Бубка.


Фото:

Нашi партнери