Херсонка Алла Белінська – бронзова призерка особистого Кубку світу з вільної боротьби

12 грудня 2020 року у м. Белград (Сербія ) стартував  особистий Кубок світу з трьох видів боротьби: греко-римської, боротьби вільної серед жінок і чоловіків, який триватиме до 18 грудня.  Це найпрестижніші змагання цього року, в них беруть участь  понад 505 спортсменів з 51 країни світу, у  тому числі з України.
У складі  національної збірної команди України серед жінок з вільної боротьби  Херсонщину представляють 3 спортсменки КЗ «Херсонська вища школа спортивної майстерності» Херсонської обласної ради, серед них  Белінська Алла - випускниця Херсонського фахового  спортивного коледжу, майстер спорту України міжнародного класу (вагова категорія 72 кг). 

15 грудня  у запеклій боротьби серед жінок у ваговій категорії 72 кг  вона принесла у скарбничку  команди України  бронзову медаль Кубку світу 
В Алли Белінської перша суперниця виявилась дуже досвідчена: діюча віце-чемпіонка Європи, багаторазова чемпіонка міжнародних турнірів, досвідчена Марія Селмар.  Але Алла вирвала перемогу з рахунком 10:2. Але поступилась за вихід до фіналу чемпіонці Середземноморських ігор, чемпіонці світу U23, дворазовій чемпіонці Європи U23 Тосун Бусе.
У малому фіналі Алла на туше з рахунком 6:2 перемогла призерку чемпіонатів світу та Європи U23 росіянку Євгенію Захарченко.
Вітаємо Аллу та тренерський штаб з перемогою!



Фото:

Нашi партнери