Нaцгвapдiєць з Xepcoнa Андрій Бойко cтaв переможцем Кубку світу з пaуepлiфтингу

Нещодавно, а точніше 27 листопада 2020 року, в Луцьку, що на Волині,  пройшов Кубок світу WPA World Grand Cup з пауерліфтингу та окремих силових вправ. 
На жаль, через пандемію коронавірусу змагання були не такі  чисельні, як у минулі роки, проте до Луцька приїхали 50 спортсменів-пауерліфтерів з Казахстану, Білорусі, Угорщини та Польщі. Зокрема, спортсмени змагались  у трьох дисциплінах: пауерліфтинг, жим лежачи та станова тяга. 

Дисципліна пауерліфтинг передбачала врахування трьох кращих спроб з присідання з грифом, жиму лежачи та станової тяги
Окрім вікових та вагових категорій, у змаганнях також виступали представники силових структур. Серед них і начальник медичної служби військової частини 3056 Національної гвардії старший лейтенант Андрій Бойко. 
Херсонський гвардієць-спортсмен вже не вперше здобуває перемогу на міжнародній арені з пауерліфтингу. 
Цього разу, Андрій виконав три вправи, серед яких присід, жим лежачи та станова тяга. У своїй ваговій категорії 82 кг, він зібрав суму з усіх вправ - 670 кг та посів перше місце. У присяді подолав вагу штанги - 280 кг, перевершивши минулий рекорд світу на 25 кг
До речі, в серпні цього року, боєць завоював три медалі на чемпіонаті Центральної України, «взявши» штангу 260 кг виконуючи вправи зі станової тяги. У жовтні на чемпіонаті України зі станової тяги  Андрій виграв два «золота»



Зa мaтepiaлaми вч 3056 НГУ


Фото:

Нашi партнери