У пустелі на Херсонщині облаштують «квадродром»

Окрема ділянка для екскурсій та розваг «моторизованих» туристів та інших екстремалі з’явиться на території Національного природного парку «Олешківські піски» вже наступного року. 
Її межі позначать табличками, та й на в’їзді стоятиме інформаційний аншлаг. Тут гості зможуть влаштовувати які завгодно розваги, аби тільки не шкодили навколишньому середовищу. 


«Ділянка, яку плануємо виділити для поїздок на квадроциклах, має форму овалу і дуже складний рельєф. Там існує і дорога, і високі дюни, і рівні майданчики. Тож водії зможуть випробувати свою майстерність на етапах різної складності, влаштувати ралі, ще й природою пустелі помилуватися, — наголошує директор Національного природного парку «Олешківські піски» Андрій Непрокін. – Щодо фауни, то люди ніякої шкоди їй не завдадуть, оскільки на вказаній ділянці немає ані диких тварин, ані пташиних гнізд». 
На «квадродромі» у нацпарку його адміністрація незабаром планує облаштувати туалети, встановити альтанки тощо. Сподіваються, у цьому посприяють і підприємці, котрі організують групові виїзди туристів до пустелі на квадроциклах.

Така послуга, до речі, останнім часом стала дуже популярною. Тож її зараз надають не тільки херсонці, а й бізнесмени з Києва та Дніпра, котрі готові співробітничати з працівниками НПП «Олешківські піски».

Джерело: Новий день


Фото:

Нашi партнери