Веслування на байдарках і каное включене до програми ІІІ Європейських ігор

Веслування стало одним з трьох видів спорту, які першими включені до програми ІІІ Європейських ігор, які відбудуться в 2023 році в Краків-Малопольська. 
«Європейський олімпійський комітет (ЄОК) радий оголосити перші три види спорту, які були офіційно підтверджені з попередньо оголошеного попереднього списку видів спорту, і які складатимуть комплексну та різноманітну спортивну програму, включаючи низку олімпійських видів спорту», - йдеться в повідомленні сайту ЄОК. 

Європейські ігри-2023 вважаються важливою сходинкою до Олімпійських ігор-2024 
«Ми раді, що перші три види спорту (також тхеквондо та сучасне п'ятиборство), які офіційно додані до Європейських ігор-2023, також будуть на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі», - сказав голова координаційної комісії ЄОК з Європейських ігор 2023 року Хасан Арат. 
Їх включення до програми запропонує цінні можливості для олімпійських кваліфікацій для наших європейських спортсменів. 
«Каное-слалом, а також сучасне п'ятиборство дебютують на Європейських іграх, і обидва види спорту будуть виступати як події чемпіонату Європи, що пропонують кваліфікаційні можливості для Парижа», - прокоментував це рішення спортивний директор ЄОК Петер Брюлл. 
III Європейські ігри 2023 пройдуть в польському місті Кракові з 9 по 25 червня 2023 року. Також змагання візьмуть ряд міст Малопольського воєводства. 

Пресслужба ФКУ за матеріалами сайту eurolympic.org


Фото:

Нашi партнери