НОК України відзначає 30-річчя

22 грудня  Національний олімпійський комітет України відзначає ювілей – 30-ту річницю з дня заснування. 
Саме в цей день, 22 грудня 1990 року І Генеральна асамблея засновників НОК ухвалила історичне рішення щодо створення Олімпійського комітету України.

Під егідою НОК за роки Незалежності України на Олімпійських іграх наші спортсмени вибороли 122 медалі, на Юнацьких Олімпійських іграх здобули 97 нагород, на Європейських іграх – 98 медалей.


Окрім ефективної підтримки спорту вищих досягнень, Олімпійський комітет успішно веде насичену діяльність з поширення олімпійських цінностей та популяризації здорового способу життя. Саме на це спрямовані численні унікальні освітньо-спортивні проєкти. За реалізацію креативних програм НОК України був визнаний одним з найкращих Олімпійських комітетів світу.

За ці роки Олімпійський комітет України здобув вагомий авторитет і повагу, як на теренах країни, так і за її межами. В різні роки з візитами до нашої країни прибували президенти МОК Хуан Антоніо Самаранч, Жак Рогге, Томас Бах.

«Ви можете з гордістю озирнутися на 30 років прогресу та неймовірних спортивних успіхів. Хто краще уособлює цю історію успіху, ніж президент НОК України та його попередник, Олімпійські чемпіони Сергій Бубка та Валерій Борзов. Потужне партнерство, яке ми сьогодні маємо в МОК з Україною, можливе лише завдяки важливій роботі НОК. Під великим керівництвом Сергія Бубки НОК України популяризує роль спорту в суспільстві та поширює олімпійські цінності досконалості, дружби та солідарності по всій країні», - відзначив у своєму вітальному слові до української Олімпійської родини президент МОК Томас Бах.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вітанні відзначив: «Ці три десятиліття були сповнені вагомими досягненнями, яскравими перемогами і рекордами, креативними ідеями та реалізованими проєктами, спрямованими на виховання сильної і здорової української нації. Вірю, що й надалі ваш неоцінений досвід і внесок у популяризацію ідей Олімпізму в нашій країні сприятимуть зростанню та вихованню талановитих спортсменів, які неодмінно підкорять найвищі олімпійські вершини».

«Олімпійський рух – це дійсно унікальне явище, яке має неймовірну силу об'єднувати людей навколо миру, дружби та розвитку. Й сьогодні, як ніколи, ми розуміємо, що саме спорт є тим важливим чинником, який допомагає долати будь-які труднощі. Хочу щиро подякувати кожному за ці три десятиліття перемог, здобутків і досягнень, подолання труднощів, постійний рух вперед», - відзначає президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Дорога Олімпійська родина, 30 років – чудовий вік, сповнений вже необхідним багажем знань та досвіду, силами, амбіціями та планами на майбутнє. Віримо у нові славні перемоги українського спорту і підкоренні найвищих олімпійських вершин!

НОК України


Фото:

Нашi партнери