Брейк-данс стає олімпійським видом спорту

Міжнародний олімпійський комітет зробив брейк-данс з 2024 року новим олімпійським видом спорту. Тимчасово на Олімпіаді будуть присутні такі дисципліни, як серфінг і скейтбординг. Плани Хабіба Нурмагомедова зробити ММА олімпійським видом спорту. 
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив у вівторок, 22 грудня 2020 року, що «брейкінг» буде офіційним олімпійським видом спорту, доданим до програми ігор 2024 року в Парижі, і так, це означає, що брейк-данс тепер є видом спорту. Згідно з повідомленням BBC, цей крок спрямований на те, щоб зробити ігри «більш міськими» і «більш артистичними». 

Передісторія становлення на Олімпі 
Брейк-данс вперше дебютував на олімпійській сцені в 2018 році в рамках Молодіжної Олімпіади в Буенос-Айресі і отримав визнання глядачів. Це було одне з найпопулярніших подій у іграх, оскільки фанати спостерігали, як росіянин Сергій Чернишов (який виступає в ролі «Шмеля») вигравав золото. 
Молодіжний олімпійський формат включав в себе танцювальні поєдинки лицем до лиця, і цей формат пропонується перенести на Олімпійські ігри. МОК повинен був до грудня 2020 року вирішити, чи буде дозволено брейк-данс в іграх, але зробив це заздалегідь. 
Додаткові олімпійські ігри 
Поряд з брейк-данс в 2024 році тимчасовими олімпійськими видами спорту будуть скейтбординг і серфінг. Це означає, що, хоча вони гарантовано будуть брати участь в іграх в Парижі, МОК на даний час не бере на себе ніяких додаткових зобов’язань щодо них. По суті, це пілотна програма, щоб побачити, наскільки успішні будуть дані види спорту, і після ігор приймається рішення, чи продовжувати їх. 
ММА, як олімпійський вид спорту 
Також Хабіб Нурмагомедов в одному зі своїх останніх інтерв’ю, коли боєць презентував свій новий промоушен, висловлювався про роботу над виведенням ММА на Олімп. Оптимістичне припущення також було націлене на 2024 рік, але, розуміючи малу реалістичність реалізації подібної можливості, Хабіб зазначив, що, швидше за все, мета буде досягнута до 2028 року.


Фото:

Нашi партнери