Армрестлінг включений в програму Всесвітніх ігор з єдиноборств

Отримано інформацію від Всесвітньої федерації армрестлінгу (World Armwrestling Federation, WAF) про включення армрестлінгу в програму Всесвітніх ігор з єдиноборств 2021 року.

Всесвітні ігри з єдиноборств прийматиме столиця Казахстану Нур-Султан.


Трьома основними аренами Ігор стануть Палац бойових мистецтв, Льодовий палац Алау, а також національний велодром.

Обрання цих спортивних майданчиків пов’язано з їхнім вдалим розташуванням – в безпосередній близькості один від одного. А саме місто Нур-Султан було обрано завдяки сучасним об’єктам інфраструктури та народній любові до бойових мистецтв.

Довідково. Армспорт, або боротьба на руках, в якій за перемогу сперечаються двоє учасників. Один проти одного, долоні зчіплені в замок і кожен намагається якнайшвидше притиснути руку конкурента до столу. Головне – реалізувати свою перевагу. Під час двобою учасників можуть тимчасово, технічно і тактично обмежувати. 
Ця неолімпійська дисципліна досить популярна у світі, відома ще дві тисячі років тому у різних народів світу. Але батьківщиною армспорту вважаються Сполучені Штати Америки.
Визнана вона й в Україні. Українська Федерація армспорту стежить за розвитком свого виду в державі, а також представляє Україну на міжнародній арені


Фото:

Нашi партнери