Ліга американського футболу стала членом СКУ

Українська ліга американського футболу стала асоційованим членом Спортивного Комітету України. Також УЛАФ набула статусу Асоційованого члена Міжнародної Федерації Американського Футболу.


Про це повідомив президент УЛАФ Юрій Гундіч, який иакрж зазначив, що УЛАФ подала заявку на участь у чемпіонаті світу 2021 року з чоловічого та жіночого флаг-футболу, який відбудеться в жовтні 2021 року. Чемпіонат світу визначить 7 жіночих і 7 чоловічих команд, що поїдуть у Сполучені Штати в 2022 році на Всесвітні Ігри в Бірмінгемі.

Довідково. Американський футбол – один з різновидів командної гри з м’ячем. Це контактна гра, яка нерозривно пов’язана з розвитком європейського футболу та регбі. Головне в американському футболі – дістатися залікової зони команди-суперниці м’ячем. Очки заробляються декількома шляхами: занести м’яч в енд-зону, пасом або забити над поперечиною. Основне завдання протилежної сторони – майже у будь-який спосіб перешкодити конкурентам дістатися залікової зони, включно з фізичним жорстким контактом. Звісно, перемогу здобуває та команда, яка набрала більше пунктів за відведений час. 
Американський футбол прагне потрапити до олімпійської родини, але на разі залишається неолімпійським видом спорту і був представлений в показовій частині Х Всесвітніх ігор 2017 року у Вроцлаві. Змагались чоловічі колективи. 
Ця дисципліна офіційно визнана в Україні. Підйомом американського футболу в нашій країні займається Українська ліга американського футболу.

До речі, Американський футбол занесли до «Книга рекордів Гіннеса» , як вид спорту з найбільшою кількістю правил.



Фото:

Нашi партнери