Вадим Гутцайт підбив підсумки роботи Міністерства в 2020 році

«2020 став справжнім переломним моментом, коли все до чого ти звик - змінилося на 360 градусів. З початку березня ми зіткнулися з пандемією, яка зупинила нашу спортивну та молодіжну галузь, але ми не покладали рук та невпинно рухалися вперед», - зазначив Міністр Вадим Гутцайт підбиваючи підсумки роботи Міністерства в 2020 році.


За словами Міністра, знаковою подією стало проведення 36-го чемпіонату Європи з художньої гімнастики в самому серці нашої країни - в Києві. Українські грації здобули 6 нагород: три золота, два срібла та бронзу. Чудовий результат показала наша гімнастка Поліна Каріка, яка завоювала золоту медаль та посіла перше місце в індивідуальній вправі з м'ячем серед юніорок.

Міністр відзначив досягнення українських боксерів, які вибороли 20 нагород на юніорському чемпіонаті Європи у місті Софія (Болгарія). Чемпіонами за підсумками фінальних двобоїв стали Віталій Грабовський, Олександр Яровий, Олексій Боклах, Олександр Балабін та Вероніка Накота.

Окрім того, Міністр Вадим Гутцайт відмітив успіхи збірної України зі спортивної гімнастики на чемпіонаті Європи, який проходив у турецькому Мармарисі. У підсумку, українці за чотири дні змагань виграли 15 нагород та посіли перше загальнокомандне місце у спільному медальному заліку. Ігор Радівілов виграв золоту нагороду в опорному стрибку, а Ілля Ковтун тричі сходив на вищу сходинку п’єдесталу за показові найкращі результати.

Не без уваги залишилася збірна України, яка здобула 11 медалей на індивідуальному Кубку світу з боротьби! З них більшу кількість медалей завоювала наша жіноча збірна.

Міністр також нагадав про звитяги українських біатлоністів на чемпіонаті світу в італійському Антхольц-Антерсельві, де наша жіноча збірна змогла другий рік поспіль завоювати бронзові медалі в естафеті на головному старті сезону. Нагороду здобули Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Віта Семеренко та Олена Підгрушна. А у Раубичах, що в Білорусі, в рамках чемпіонату Європи з біатлону наша збірна здобула чотири нагороди: одне золото, одне срібло та дві бронзи. За золотими медалями на п'єдестал пошани підіймалась естафетна четвірка: Валентина Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима, Дмитро Підручний. Олена Підгрушна виборола срібло у суперспринті серед жінок. У тому ж суперспринті, але вже серед чоловіків, бронзу здобув Дмитро Підручний. Ще одна бронзова медаль в активі Анастасії Меркушиної та Руслана Ткаленка в одиночній змішаній естафеті.

Окремо Вадим Гутцайт відзначив перемогу українця Олексія Новікова у змаганнях за титул «Найсильніша людина планети-2020». 24-річний стронгмен виявися наймолодшим атлетом у світі, який виборов титул найсильнішого, встановивши новий рекорд світу, який був занесений до Книги рекордів Гіннеса.

Детальніше з підсумками Мінмолодьспорту можна ознайомитись, переглянувши відеоролик на YouTube-каналі Міністерства.


Фото:

Нашi партнери