Анастасія Четверікова: «Націлююся на дві медалі Олімпійських ігор. Без варіантів»

Бронзова призерка чемпіонату світу-2019 Анастасія Четверікова (уродженка Херсонської області), яка в 2019-му (разом з Людмилою Лузан) завоювала олімпійську ліцензію, а в 2020-му перемогла на Кубку світу в Сегеді, підбила підсумки року, що минає, та розповіла про амбіційні плани на 2021-й.


 2020-й

- 2020-й рік вийшов для мене не таким успішним, як минулий, але це стане для мене гарним поштовхом, щоб я прагнула до більшого, більше працювала, - відзначила Анастасія. - Впевнена, що робота яку ми робимо зараз, в період підготовки до олімпійського сезону, а об’єми виросли в два рази більше, ніж в минулому році, підвищить мій рівень, що особливо важливо в олімпійський рік. Сподіваюсь на прорив.

- На чемпіонаті Україні Ви після перемог у 2019-му поступилися Людмилі Лузан на обох дистанціях. В чому бачите причини?

- Можливо, не вистачило характеру – треба було десь себе перебороти, щоб конкуренція була більш високою. Це буде для мене уроком на наступний рік. Думаю, що ми можемо гарно поборотися в одиночці – це, крім того, що ми націлюємося на успішний виступ на Олімпійських іграх і в двійці.

Конкуренція і в світі, і в Україні зростає – і ми зростаємо. Все, що не робиться, до кращого. Значить, наступний рік буде кращим, ніж минулий.

ВИСНОВКИ

- Ваша конкуренція з Людмилою Лузан – поштовх для вас обох, про що свідчить і ії результат, показаний на Кубку світу, чи не так?

- Так, згодна з вами. Люда молодець наполегливо працювала і добилася високого результату, і, дійсно, наша конкуренція є поштовхом для нас обох. Якщо вона показала такий високий результат, чому я не можу це зробити.

- На Кубку світу в Сегеді ви з Людою показали високий результат в двійці, майже не працюючи в екіпажі…

- Можливо, нам ії і не треба скатувати (посміхається). Ми ростемо в одиночках, а потім стаємо в двійку, вкладаємося в неї і показуємо високий результат. Раніше ми ії скатували упродовж року, і тепер ідеально попадаємо в гребок – підбудоваємося, прислуховуємося одна до одною. Вона гарно йде, навіть, якщо ії не скатувати.

ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ 
- З яким настроєм розпочали олімпійську підготовку?
- З олімпійським. Працюємо наполегливо. Хоча вже бути на Олімпійських іграх. Зачекалися. Тож викладаємося на тренуваннях, адже маємо велику ціль. Одним з наших мотиваторів є головний тренер збірної – Юрій Чебан.
- Чи розділяєте для себе одиночку та двійку? 
- Якщо ви маєте на увазі Олімпійські ігри, то є бажання завоювати медалі в обох. Навіть не обговорюєтьс

Пресслужба ФКУ 


Фото:

Нашi партнери