Національний комітет спорту інвалідів України, Укрцентр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» визнавив плани на 2021 рік

2021 рік має бути неймовірним та направду – унікальним,  адже планується участь націонашльних збірних у літніх Паралімпійських та Дефлімпійських іграх. 


XVІ  літні Паралімпійські  ігри у зв’язку з пандемією коронавірусу були перенесені на 2021 рік та пройдуть з  24 серпня по 5 вересня 2021 року в м. Токіо (Японія). На Іграх розігруватиметься 540 комплектів нагород (в порівнянні з ХV літніми  Паралімпійськими іграми 2016 року – 528 комплектів нагород).


Планується, що в Іграх візьме участь понад 4000 паралімпійців світу, які виступлять у 22 видах спорту. Два види спорту, що дебютують на ХVІ літніх Паралімпійських іграх 2020 року в Токіо – бадмінтон і тхеквондо. 

Девіз цієї Паралімпіади – «United by emotion»  - «Об'єднані емоцією».

Загалом, збірними командами України заплановано взяти участь в Токіо у 17 видах спорту (боча, бадмінтон, веслування академічне, велоспорт (трек, шосе), волейбол сидячи, голбол, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба із лука, тхеквондо, фехтування на візках) з 22 видів спорту, що представлені на Іграх (в 2016 році представники України брали участь в 15 видах спорту).

Дебютними для всіх країн видами спорту є тхеквондо та бадмінтон, а Україна ще й дебютуватиме в чоловічому голболі.

Наразі у доробку паралімпійців України - 96 ліцензії на #Паралімпіада2020 (2 - стрільба із лука, 7 - стрільба кульова, 4 - веслування академічне, 4 - параканое, 40 - плавання, 25 - легка атлетика, 3 - паратхеквондо, 8 -  настільний теніс, 2 - велоспорт, 1 - голбол (чоловіча команда), а це - 106 спортсменів-майбутніх учасників Ігор.

І це ж ще не все, боротьба за участь в Паралімпіаді  продовжується! Національна паралімпійська збірна команда України планує вибороти 174 ліцензії для 207 спортсменів (на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року було 122 ліцензії).

Планується, що національну збірну команду України на ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року представлятимуть 326 осіб, серед яких: 207 спортсменів з інвалідністю, 5 спортсменів-лідерів, 88 тренерів з видів спорту, 7 тренерів-лікарів, 10 тренерів-масажистів, 14 тренерів-адміністраторів та членів штабу.


 XXIV літні Дефлімпійські ігри  відбудуться з 5 по 21 грудня 2021 року в Бразилії, в штаті Ріо-Гранде-ду-Сул, в місті Кашіас-ду-Сул.

Національною дефлімпійською збірною командою України заплановано взяти участь у 18 видах спорту (бадмінтон, баскетбол (чоловіки/ жінки), боротьба вільна та греко-римська, боулінг, велосипедний спорт, волейбол (чоловіки/ жінки), гольф, дзюдо, карате, стрільба кульова, легка атлетика, плавання, пляжний волейбол (чоловіки/ жінки), спортивне орієнтування, теніс настільний, тхеквондо, футбол (чоловіки) з 21 видів спорту, представлених на Іграх (у XXIІІ літніх Дефлімпійськіх іграх 2017 року брали участь у 16 видах спорту).

На XXIV літніх Дефлімпійських іграх 2021 року в Бразилії дебютують два види спорту – гольф та велосипедний спорт.

Орієнтовний склад делегації на участь національної дефлімпійської збірної команди України на #Дефлімпіада2021 становить 348 осіб, зокрема: 256 спортсменів з порушеннями слуху; 92 тренери, лікарі, масажисти, члени штабу.

Формування команд та підготовка спортсменів здійснюється відповідно до критеріїв відбору спортсменів-кандидатів до дефлімпійської збірної команди України, затвердженим рішенням виконкому Спортивної федерації глухих України за погодженням з Українським центром з фізичної культури і  спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та затвердженням з Національним комітетом спорту інвалідів України.


Фото:

Нашi партнери