У МОК допустили проведення Олімпіади-2021 без глядачів

Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Річард Паунд заявив, що Олімпійські ігри в японському місті Токіо, які заплановані на літо 2021 року, можуть пройти й без глядачів. Про це він повідомив в інтервʼю японському агентству Kyodo News. 
«Проведення Ігор з уболівальниками - це добре, але зовсім не обовʼязково», - сказав Паунд. 
Втім, за його словами, МОК розглядає шість-сім варіантів щодо присутності глядачів на трибунах. Один з них - допуск на трибуни лише японських уболівальників.

«Варіантів багато, при ухваленні рішення доведеться враховувати різні ризики. Ніхто не може гарантувати, що Ігри пройдуть за первісним планом. Але я думаю, що шанси на їх успішне проведення високі», -  сказав член МОК. 
Водночас він висловив надію, що Ігри в тому чи іншому вигляді відбудуться, попри пандемію коронавірусу. Остаточне рішення про формат змагань організаційний комітет ухвалить згодом. 
 Також Паунд зазначив, що естафета передачі олімпійського вогню, яка має розпочатися 25 березня 2021 року, може бути скорочена або взагалі скасована, якщо це буде необхідно. 
Раніше премʼєр-міністр Японії Йосіхіде Суґа теж запевняв, що Ігри проведуть цього літа, попри стурбованість через зростання кількості хворих на коронавірус у країні. 
Водночас проведене національним мовником NHK опитування показало, що більшість японців проти проведення Ігор у 2021 році. Вони виступають за те, щоб змагання відтермінували або взагалі скасували.

Фото:

Нашi партнери