Більше 100 українських веслувальників беруть участь в тренувальних зборів

118 спортсменів збірної України (основний склад, молодь, юніори) з веслування на байдарках і каное візьмуть участь в тренувальних зборах, які відбудуться у лютому. 
Крім тренувального збору в Туреччині і Конча-Заспі, де працюють 39 провідних спортсменів збірної України, відбудеться ще три збори – в період 7-27 лютого 2021 року , в Португалії і в України (всього 79 спортсменів).


ПОРТУГАЛІЯ 
В португальському містечку Віла-Нова-де-Мілфонтеш, де в січні працювали провідні веслувальники збірної України, тренуватимуться 24 спортсмени збірної України - основний склад, а також молодь і юніори. Керують зборами тренери з резерву Микола ПЕРІГ (каное) і Андрій ФЕДИНА (байдарка). 
Серед учасників зборів: бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів Олександр ЗАРУБІН, а також ряд спортсменів-медалістів міжнародних юнацьких змагань «Олімпійські надії», які відбулися у вересні 2020-го в Сегеді: Даніїл ЖИРОВ, Микита БРУХАНСЬКИЙ, Василина КАЛИТЮК, Христина ОСІПЧУК, Тетяна СМИЛОВЕНКО, Даніїл ПЛАТАШ, Ксенія РОМАНЧУК, Ірина ФЕДОРІВ і Даніл КУЦЕНКО.

ДОБРОТВОР 
­Найбільш численний збір відбувається в Добротворі, де працюють 36 спортсменів. В тренерському штабі – тренери збірної України Ганна БАЛАБАНОВА, Борис ДАНИЛОВ, Юрій ЧИЧКАНА, Василь ЦЕХОВЛІС, а також місцевий спеціаліст Ігор МАКАР. 
БУРШТИН 
У Бурштині тренуються 19 веслувальників, серед яких призери молодіжного чемпіонату світу Андрій ШКАРНЕГА і Сергій НАГОРНИЙ, чемпіон Європи серед юніорів Павло БОРСУК, а також медалісти «Олімпійських надій-2020»: Тарас КУЗИК, Артем ЧЕТВЕРТАК, Михайло НАЗАРЕНКО, Тарас СЕМЕНЮК, Володимир КУРІННИЙ і Юрій ШУТЯК. 
Спортсмени працюють перед керівництвом Дмитра САБЛІНА і Юлії МЕЛЬНИК. 
ЗА РАХУНОК МІНМОЛОДЬСПОРТУ 
Всі ці збори, як і збори провідних веслувальників збірної України (в Туреччині і Конча-Заспі), відбуваються за рахунок Мінмолодьспорту

Пресслужба ФКУ


Фото:

Нашi партнери