Андрій Проценко: «З такою конкуренцією сумувати точно не будемо»

Стрибун у висоту Андрій Проценко втретє нинішнього сезону завершив змагання з результатом 2.28 м і виграв чемпіонат України в приміщенні. Проте ця перемога була якщо не найважчою, то точно однією з найбільш нервових.

До того, як вийти на 2.28, вихованець Геннадія Зуєва вже виконав два невдалі стрибки – на 2.20 і 2.23. Тож у нього залишалася лиш одна спроба. А тут ще й Олег Дорощук впевнено і з запасом долав висоту за висотою. Та все ж майстерність і досвід Проценка взяли гору. Він перелетів 2.28 і виграв у Олега за спробами. 


– У Сумах хотів підправити розбіг, адже у мене були з ним певні проблеми на попередньому старті. Проте це мені не зовсім вдалося, – розповідає Андрій Проценко. – Змагання відбувалися два дні поспіль, і це відобразилося на ахіллі. Якщо у кваліфікації почувався нормально, то у фіналі відразу відчув дискомфорт. З перших стрибків щось пішло не так, почав берегтися, але хотілося виграти.

- Переносячи третю спробу на 2.28, були впевнені у своїх силах?

- Насправді, ризик був. Я впевнений у тому, що готовий стрибати на 2.28 і, можливо, вище. Але було питання, чи вгадаю з розбігом… Зрештою, я його трішки вкоротив, але для цієї висоти цього вистачило.

- Минулого тижня в Києві Дмитро Нікітін стрибнув на 2.28. Тут на цю висоту злетів Олег Дорощук. Чекали такої конкуренції від суперників?

- У Діми в Сумах стрибки не склалися, а от Олег здивував. Навіть не очікував такої конкуренції. Його готовність було видно вже на 2.20, коли він стрибнув з великим «куском». Зрештою, він всі висоти долав добре, і на 2.28 був запас. По його стрибках було видно, що він готовий стрибати 2.30, а може, й вище. Не вистачило зовсім трішки. Можливо, десь забракло досвіду. Або витратив емоції, встановивши особистий рекорд. Але конкуренція у нас має бути серйозна, і це добре. Сумувати точно не будемо.

- До чемпіонату Європи в приміщенні плануєте виступити на тій же арені в Торуні, але на комерційному турнірі?

- Так, там має бути хороша компанія, хочеться пострибати з сильними суперниками, адже так легше показувати результат. Мене також запрошують на Меморіал Олексія Дем’янюка у Львові. Я б дуже хотів там виступити, та через ахілл не можу точно сказати, чи мені це вдасться.
Джерело:ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери