Уряд підтримав призначення стипендій для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів

На засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проєкт Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів».  Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. 
«Ще одна маленька перемога для сфери фізичної культури та спорту. Тепер для двох спортсменів – чемпіонів світу з боротьби самбо та двох їх тренерів буде призначена стипендія. Щиро радий, що наші неолімпійці отримають фінансову підтримку від держави, адже наша мета сьогодні – стимулювати та допомагати спортсменам здобувати першість на спортивних аренах, реалізовуватись у спорті. Продовжуємо плідно працювати!», – наголосив Вадим Гутцайт.


Перші стипендії будуть призначені для двох спортсменів – чемпіонів світу з боротьби самбо та двох їх тренерів. (Владислав Руднєв та Анастасія Шевченко).
Запланований розмір стипендії в місяць становить: для спортсменів 9 прожиткових мінімумів (орієнтовно 20 тис. грн), а для їх тренерів – 4,5 прожиткових мінімумів (орієнтовно 10 тис. грн).
Стипендії виплачуватимуться протягом року з дня набрання чинності Указу.


Фото:

Нашi партнери