Перші нагороди новокаховських спортсменів на зимовому чемпіонаті України з метань

23 лютого 2021 року в Луцьку почався зимовий чемпіонат України з метань. Упродовж трьох днів атлети змагатимуться як серед дорослих, так і в інших вікових категоріях – U23, U20, U18 і U16.

У перший день змагань розіграли медалі з метання молота. Участь у чемпіонаті не брали кілька лідерів збірної – Михайло Кохан, Ірина Климець та Ірина Новожилова (Нова Каховка). Та навіть попри це  - боротьба обіцяла бути запеклою.


У чоловічому секторі очікували на дуель Сергія Перевознікова й новокаховчанина Гліба Піскунова,  який 6 лютого 2021 року у Молдові виконав олімпійський норматив у Токіо.  Але на легку прогулянку в Луцьку дарма було й розраховувати. Вже у другій спробі Перевозніков відправив молот на 68.23 м. Піскунов поступово підбирався до цього результату, але перевершити його так і не зміг. У нього срібло (67.83 м).

У змаганнях серед молоді переможця і срібного призера розділила приблизно така ж відстань. Михайло Гаврилюк став першим (67.51 м), а Данило Федоров  із Нової Каховки піднявся на другу сходинку п’єдесталу (67.18 м).


У змаганнях жінок упевнену перемогу відсвяткувала Лада Піскунова, яка у віковій категорії U16 метнула 3-кілограмовий молот на 59.94 м. Решті суперниць не вдалося досягти 50-метрової позначки. Зазначимо, що у Піскунової дві з шести спроб  були за 59 метрів, а нижче результату 53.89 м вона не опускалася.

За матеріалами ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери