Торунь-2021: Андрій Проценко не виступить на чемпіонаті Європи в приміщенні

Один з фаворитів чемпіонату Європи в приміщенні, український стрибун у висоту Андрій Проценко не зможе взяти участь у змаганнях. Нагадаємо, турнір відбудеться у Торуні 4-7 березня 2021 року.


«На першому тренуванні після того, як я повернувся зі  змагань  у Торуні, у мене прихопило спину, випав диск, – пояснює Андрій Проценко. – На той момент було боляче навіть рухатися. Але мені вже підкоригували спину, можу нормально ходити, навіть бігати. Проте підготовка перервалася, і ми вирішили, що правильніше буде відмовитися від участі в чемпіонаті Європи в приміщенні і готуватися до літа – цього року в пріоритеті все ж Олімпійські ігри.

Тренуватися я ще не починав, поки що зміцнюю спину, але перспективи райдужні. Незабаром поступово почну готуватися до Олімпійських ігор».

На чемпіонат Європи в приміщенні Андрій Проценко мав їхати зі своїм особистим тренером Геннадієм Зуєвим. Таким чином, у складі офіційної делегації відбулася заміна. Замість Зуєва у Торунь полетить один з запасних, затверджений Виконкомом ФЛАУ. Ним став тренер спринтера Олександра Соколова Іван Гриник.

Що стосується атлетів, то до збірної ввійшли всі спортсмени, які виконали нормативи або отримали запрошення від Європейської легкої атлетики. Тому серед них заміна неможлива.

Джерело:ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери