Херсонський спортсмен Євгеній Панич представлятиме Україну на чемпіонаті Європи з самбо

Херсонець Євгеній Панич представлятиме Україну на чемпіонаті Європи. Хлопець посів перше місце серед юніорів на чемпіонаті країни з самбо, недавно повернувся зі зборів. Зі  спортсменом поспілкувались  кореспонденти Суспільного мовлення.


Євгенію Паничу – 19 років, 12 з них хлопець займається самбо. Наразі він – майстер спорту та триразовий чемпіон України:

«Я почав свою кар’єру спортивну з дзюдо. Дзюдо – це основа самбо, а самбо вийшло з дзюдо. Щоб захистити себе, я пішов до цього клубу десь у другому класі, почав займатися. Мене відправив сюди мій батько, дуже я йому вдячний, що він допоміг мені почати мій шлях спортсмена. Самбо – це прикладний вид спорту, дуже важкий , не кожен може ним займатися, буває і боляче».

Євгеній зізнається, кілька разів хотів залишити спорт:

«Були такі моменти, коли мені було років 13-14, ці шкільні роки, коли всі мої друзі йдуть грати на вулицю, а я їду на тренування, після тренування, приїжджаю додому і роблю уроки та лягаю спати, тоді хотілося. Але батько мені сказав, нікуди ти не підеш. І я дуже вдячний йому за це».

Самбо – це постійні навантаження. Перед змаганнями, розказує Євгеній, тренуватися доводиться двічі, а то й тричі на день. Однак, саме завдяки таким зусилля, каже спортсмен, вдається досягати результатів. На останньому чемпіонаті України у херсонця було чотири суперника і чотири перемоги.

«Першу я виграв 8:0, другу я виграв 9:0, третя – за вихід у фінал 1:1, але я виграв за останнім рухом і у фіналі я переміг хлопця з Чернігова, він дуже титулований спортсмен, але у нього впевнено виграв 9:0 і дістався до чемпіонату Європи», - говорить чемпіон України з самбо Євгеній Панич. 


Для Євгенія це буде третій чемпіонат Європи, на першому 2017 року хлопець посів третє місце.

Голова обласної федерації самбо Іван Литвиненко каже, серед членів збірної України троє херсонців. Останнім часом, продовжує чоловік, в області цей вид спорту набуває популярності:

«За останні роки, десь з 2015, у нас підвищився рівень із самбо, як вид спорту ми себе зарекомендували і дуже багато дітей зацікавлених займатися цим видом спорту, тому що діти дивляться на старших. І наші хлопці є прикладом. Один з них – це Панич Євгеній – чемпіон України, який в квітні представлятиме Україну на чемпіонаті Європи».

У майбутньому Євгеній – інженер-будівельник, зараз хлопець навчається у аграрно-економічному університеті, спорт, каже, більше хобі, але і тут мрія є:  «Чемпіон світу, як і у всіх спортсменів».

  Аліна Олефір, Володимир Чепинога.

СПОРТ


Фото:

Нашi партнери