Володимир Євонов: «На кваліфікаційний турнір потрібно налаштовуватись лише на перемогу, помилка може коштувати ліцензії»

Головний тренер жіночої збірної оголосив склад на ліцензійний турнір в Будапешті

Про міжнародний збір 
«Напередодні Київського турн іру в нас пройшов дуже потужний міжнародний збір, було близько 90 спортсменок з 14 країн світу. З нами тренувалися чемпіонки Європи, світу, дійсно дуже багато титулованих борчинь. Зараз усі країни готуються до Олімпіади, тому звичайно до Києва приїхали переважно олімпійські вагові категорії. 

Такі кемпи дуже позитивно впливають на спортсменок, певною мірою це навіть корисніше ніж змагання. На турнірі є можливість проборотися лише з кількома суперницями по одній сутичці, а тут наші дівчата могли щодня наборюватись з різними партнерками.

Хотів би подякувати Олімпійському центру Конча-Заспа за можливість проводити таки чисельні багатонаціональні збори. А також партнеру національної збірної ТМ «Карпатська джерельна» за підтримку водного балансу».

Про Київський турнір

«Київський турнір справив надзвичайно приємні враження. Давно я таких серйозних змагань не пригадую. В деяких категоріях було по 20-22 учасниці. До прикладу, зараз в Італії проходив рейтинговий турнір Матео Пеліконе, то там в середньому 5-6 учасниць в одній вазі. Дехто з тих хто програв у Києві переміг на Матео Пеліконе. Тобто рівень київського турніру був дійсно надзвичайно високим.

Я гадаю не випадково, що напередодні ліцензійних турнірів всі вирішили приїхати саме до Києва. Жіноча збірна України беззаперечний лідер в Європі та одна з найсильніших команд в світі, тому звичайно, що ті хто хоче зростати прагнуть тренуватись та змагатись з найсильнішими. В нас хороший котел, хороший спаринг.

Щодо результатів турніру, то хотів би відзначити Оксану Лівач, Катерину Зелених та Ілону Прокопевнюк, вони підійшли в хорошій формі до змагань і дуже добре відборолись.

Щодо наших титулованих борчинь, яким не вдалося взяти медалі, то на це були поважні причини. Надзвичайно сильна спортсменка Юлія Ткач досі не може відновитись після хвороби. Алла Черкасова  теж давно не мала стартів, десь втратилось відчуття килима. Дуже шкода, що їй зараз не вдалося ввійти в трійку.

Мушу зазначити, що карантин вплинув не лише на наших дівчат, а й на іноземних борчинь. У всіх різні причини, хтось не мав спарингу, хтось перехворів, в когось відчувається брак змагань чи тренувань… Навіть олімпійська чемпіонка Еріка Вейбе в півфіналі програла, було помітно, що вона тільки починає набирати форму. Власне для цього і потрібні зараз турніри, аби тренера могли побачити готовність команди і зрозуміти над чим потрібно працювати далі. 

Приємно, що Асоціація вільної боротьби України разом з партнерами компаніями Glusco та ТМ Лімо відзначили переможців турніру грошовими преміями.»

Склад команди на ліцензійний турнір

Ми буквально на днях заїхали на Олімпійську базу і починаємо потрохи працювати, нарощувати темп і потім послабимо навантаження, щоб підійти до змагань 19 числа в оптимальній формі.

Здобути ліцензії зараз буде дуже непросто. Путівки отримають лише ті спортсмени, що зайняли перше-друге місце, отже помилятись не можна. Помилка буде коштувати ліцензії. Тому зараз ми активно готуємось і налаштовуємось лише на перемогу, інших варіантів немає!

На кваліфікаційний турнір до Будапешта їдуть чемпіонки України.

У вазі 53 кг – Марія Винник, у 57 кг – Аліна Грушина, 62 кг – Ірина Коляденко, а в 76 кг – Алла Белінська.

Результати київського турніру будуть враховані при відборі на світовий ліцензійний турнір.

Щодо чемпіонату Європи то там ми також плануємо везти перший склад. Чемпіонат Європи  - це можливість для спортсмена здобути державну стипендію та преміальні. Тому ми хочемо, щоб винагороди отримали наші найкращі спортсменки, а найкращі це ті хто переміг в січні на чемпіонаті країни.»

Джерело


Фото:

Нашi партнери