Ярослава Магучіх і Андрій Проценко – найкращі легкоатлети лютого в Україні

Вдруге поспіль найкращими легкоатлеткою і легкоатлетом місяця в Україні визнано Ярославу Магучіх і Андрія Проценка.

В лютому  Ярослава Магучіх вигрвла змагання зі стрибків у висоту в Банській Бистриці з абсолютним рекордом Європи  U23  приміщенні і найкращим результатом сехону в світі (2.06 м).


«Я їхала в Банську Бистрицю, маючи на меті підняти свій особистий рекорд на один сантиметр і подолати 2.03. Зробивши це, думала зупинитися, адже це наше з тренеркою правило, та потім вирішили спробувати виконати бодай одну спробу на 2.06 і це… це було неймовірно!» – прокоментувала тоді результат Ярослава Магучіх.

Вже за кілька днів учениця Тетяни Степанової у Сумах виграла титул чемпіонки України в приміщенні, продовживши серію стрибків на рівні двох метрів – 2.00 м.

«Я ще не повністю відновилася після 2.06 метрів у Банській Бистриці, проте рада, що все ж змагалася на чемпіонаті України в приміщенні і показала хороший результат, 2.00 метри. До того ж виконала спроби на 2.05. Так, були технічні помилки, але коли немає, над чим працювати, то й кращого результаті годі чекати», – зазначила після виступу Магучіх.

Андрій Проценко, як і Магучіх, почав лютий зі змагань у Банській Бистриці. Учень Геннадія Зуєва в Словаччині став третім з результатом 2.28 м і виконав досить непогані спроби на 2.31. Тоді він сказав, що трішки перехитрив з розбігом: «На першу спробу я відніс розбіг на потрібну для цієї висоти мітку, але мені здалося, що відштовхнувся задалеко, тому знову скоротив розбіг на пів ступні. Саме їх мені і не вистачило у третій спробі. Я не врахував того, що на цій висоті я лише почав розстрибуватися на повну».

На чемпіонаті України в приміщенні Проценко намагався берегти себе, адже турбував ахілл, а попереду мав бути головний турнір зимового сезону – чемпіонат Європи в приміщенні. Але навіть попри це  Андрій зміг виграти золото, повторивши результат 2.26 м.

Менше ніж за тиждень, Проценко вже виступав у Торуні на змаганнях серії World Athletics Indoor Tour Gold. Тоді відразу троє атлетів, серед яких був і українець, подолали висоту 2.34 метри і на той момент очолили світовий топлист сезону. А переможця і призерів визначали за спробами. Проценко, подолавши 2.34 з другої спроби, посів друге місце, слідом за італійцем Джанмарко Тамбері.

«Результатом я задоволений. Як на мене, все склалося, як годиться, – ділився враженнями одразу після виступу Андрій Проценко. – Ми не ставили перед собою якихось неймовірних цілей на цей турнір. Я їхав у Торунь боротися, а боротьба у нас вийшла фантастичною».

Нагадаємо, що участь у голосуванні за найкращих легкоатлета й легкоатлетку місяця в Україні беруть експерти (Рада ФЛАУ), представники ЗМІ та вболівальники. Кожна категорія голосів враховується як третина від усіх голосів.

Джерело:ФЛАУ


Фото:

Нашi партнери