В Японії почалася естафета олімпійського вогню

У японській префектурі Фукусіма у четвер, 25 березня 2021 року, стартувала естафета олімпійського вогню. З неї почався 4-місячний зворотній відлік до початку літніх Олімпійських ігор у Токіо. Ця церемонія пройшла без глядачів через побоювання щодо поширення коронавірусу, повідомляє агентство dpa.


Естафету розпочали учасниці жіночої збірної Японії з футболу. Першою факел з олімпійським вогнем пронесла Азуса Івасимідзу, яка входила до складу збірної Японії з футболу серед жінок, що виграла чемпіонат світу з футболу в 2011 році.

Естафета триватиме 120 днів, у цей час символ Ігор подорожуватиме територією всіх інших префектур, після чого вогонь  доставлять на церемонію відкриття, яка запланована на 23 липня. У цій естафеті візьмуть участь майже 10 тисяч людей.


Прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга запевнив, що його уряд співпрацюватиме з місцевою владою Токіо і Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), щоб провести Олімпійські ігри у безпечних умовах на тлі пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо повинні були пройти влітку 2020 року, але через пандемію коронавірусу їх довелося перенести на 2021 рік. Олімпіада пройде з 23 липня по 8 серпня, а Паралімпіада - з 24 серпня по 5 вересня 2021 року
Раніше МОК, оргкомітет Олімпійських ігор в Токіо і влада Японії оголосили, що іноземних глядачів не допустять на трибуни спортивних  змагань Олімпійських ігор через пандемію коронавірусу


Фото:

Нашi партнери