Обласна влада працюватиме над розвитком спорту на Херсонщині

5 квітня 2021 року представників обласних організацій федерацій з видів спорту, керівників спортивних шкіл та інших представників спортивної спільноти Херсонщини ознайомили з планами роботи новоутвореного управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА.


112 золотих, 75 срібних та 141 бронзову медаль спортсмени Херсонщини вибороли на чемпіонатах України у минулому році. Зважаючи на такі показники, обласна влада докладатиме зусиль для розвитку спорту на Херсонщині.

На цьому наголосив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв.

«Наша головна мета як обласної влади – створити всі умови для максимально якісного розкриття спортивного потенціалу області. Ми повинні забезпечити наших провідних спортсменів всім необхідним для якісної підготовки, вирішити питання стипендій, надати можливість молоді брати участь і перемагати на всеукраїнському та міжнародному рівнях», - зазначив  Андрій Шибаєв.

Начальник управління Віталій Вибранський доповів присутнім про першочергові заходи з організації роботи управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА, нові підходи до співпраці з суб’єктами сфери фізичної культури і спорту в області.

До зустрічі долучився перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Він зазначив: «Херсонщина завжди була спортивною областю, яка виховала багато чемпіонів. І наше завдання – продовжити це. Тому ви завжди можете розраховувати на підтримку обласної влади».

Під час обговорення представники спортивної спільноти озвучили актуальні питання, зокрема, щодо організації роботи дитячо-юнацьких спортивних закладів в умовах карантину, оплати праці колективам закладів, виплати стипендій спортсменам, а також належної уваги не лише до олімпійських видів спорту, але й до неолімпійських.

Вислухавши присутніх, Віталій Вибранський запевнив: «Наразі ми узгоджуємо організаційні моменти в роботі управління. Але паралельно налагоджуємо співпрацю зі спортивними федераціями, спортивними школами, аби якнайшвидше і якісно приступити до вирішення нагальних питань».

Вже в квітні питання передачі до управління цільових програм буде розглядатися на сесії обласної ради. Після цього структурний підрозділ розпочне повноцінно функціонувати

Фото:

Нашi партнери