Вітання президента НОК України Сергія Бубки з Міжнародним днем спорту на благо розвитку та миру

Дорогі друзі! За доброю традицією, запровадженою Генеральною Асамблеєю ООН, ось уже вісім років у всіх куточках світу 6 квітня відзначають Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, підіймаючи білу картку в знак солідарності ідеалам спорту. 


І сьогодні, у час складних викликів, цей день набуває особливого значення, адже саме спорт має унікальну силу, що дозволяє долати труднощі та рухатись  тільки вперед.

Як атлет та олімпійський чемпіон добре знаю, що фізична активність та спорт гартує і тіло, і дух, зміцнюючи волю, дарує здоров'я та гарне самопочуття.

Як чемпіон спорту ЮНЕСКО можу впевнено стверджувати, що спорт – амбасадор миру та єдності. Це універсальне та унікальне явище об’єднує міцними дружніми зв’язками мільярди людей незалежно від їх переконань, віри чи кольору шкіри. Він вчить нас бути чесними і в змаганнях, і в житті, дотримуватися правил, поважати суперника й прагнути до вдосконалення.

Я приєднуюся до кампанії #WhiteCard, з вірою у краще майбутнє підіймаю білу картку як символ позитивної сили спорту та закликаю усіх долучатись, бути активними і здоровими, спортивними і успішними, розділяючи олімпійські цінності дружби, досконалості та поваги.
З повагою
Президент НОК,

олімпійський чемпіон          Сергій Бубка

 


Фото:

Нашi партнери