У Каховці завершився головний шаховий турнір 2021 року

У неділю, 4 квітня 2021 року, в шаховому клубі МПК «Меліоратор» фінішував 60-й ювілейний чемпіонат Каховської ТГ  (м. Каховки) з шахів (класична гра) 2021 року. 
Організатори турніру - Федерація шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради, при організаційній підтримці управління культури і туризму та адміністрації МПК «Меліоратор».

Турнір, який розпочався  ще 27 лютого 2021 року , проходив за коловою системою. В змаганнях взяли участь 12 шахістів: один міжнародний майстер, один майстер спорту, три кандидати у майстри спорту та 7 шахістів-розрядників. 
Боротьба між учасниками протягом усього турніру точилася напружена. Інтрига зберігалася до останнього туру, жодному з учасників, навіть найдосвідченішим з них, не вдалося уникнути поразок. 
У підсумку чемпіоном 2021 року став кандидат у майстри спорту Олексій Ктітор (до речі, втретє у своїй шаховій кар’єрі), який набрав 8,5 очок. Двоє учасників набрали однакову кількість очок - по 8, але за додатковими показниками срібло чемпіонату - у чотириразового чемпіона Каховки, кандидата у майстри спорту Дмитра Кузьоминського, бронза - у екс-чемпіонки Каховки, міжнародного майстра Юлії Зінкевич (Майко). 
У заліку серед ветеранів призові місця розподілились наступним чином: І місце - Олег Пільщіков, ІІ  місце - Валентин Підорич, ІІІ місце - Всеволод Рябошапка
Серед жінок кращий результат показала майстер спорту Аліна Григорчук (Майко). 
Треба відзначити добру гру в чемпіонаті юного вихованця відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради Ростислава Надєєва, який значно покращив якість своєї гри порівняно з минулим роком та здобув загальне сьоме місце. 
На урочистій церемонії нагородження переможців та призерів привітали начальник відділу у справах молоді та спорту  Каховської міської ради  Лідія Левчик та голова ФШМК Олексій Ктітор, які вручили спортсменам грамоти та медалі від організаторів змагань


Фото:

Нашi партнери