Збірна України завоювала першу ліцензію на участь в Олімпійських іграх з академічного веслування

8 квітня 2021 року  на європейській олімпійській кваліфікаційної регаті (Варезе, Італія) розігрувалися додаткові олімпійські ліцензії. 
Два українські екіпажі, у складі яких були вихованці херсонської  школи веслування академічного Станислав Ковальов та Діана Димченко,  спробували здобути їх. Для цього жіночої одиночці треба було зайняти 1-3 місце. Чоловічой двійці парній легкої ваги - 1-2 місце. І це майже вийшло. 

Але!  Була додаткова умова. Країни, які отримали менше двох ліцензій на чемпіонаті світу 2019 року, могли отримати тільки одну ліцензію. Виключення - дві ліцензії, якщо її команди перемогли в двох номінаціях. Три ліцензії для країни неможна було отримати ні в якому випадку. 
Спочатку Діана Димченко в жіночій одиночці зайняла 2 місце (на Олімпіаду відбиралися три човни). А потім чоловіча двійка парна легкої ваги (Ігор Хмара, Станіслав Ковальов) перемогли в своєму заїзді. І по правилам цих змагань тільки чоловіча двійка парна легкої ваги виборола квіток до Олімпіади-2020 в Токіо.
Слід додати, що ліцензія у чоловічій парній двійці легкої ваги -  це перша для України в академічному веслуванні на Олімпіаду-2020.
Попереду в українців, у тому числі і для Діани Димченко,  буде ще одна можливість потрапити на Олімпіаду - світовий кваліфікаційний турнір з 16 по 18 травня 2021 року у Люцерні (Швейцарія) . Там будуть розіграні ліцензії у всіх дисциплінах академічного веслування. 
Довідково. Ковальов Станислав  (20.08.1991, м. Херсон) – майстер спорту України міжнароого класу з веслування академічного. Виступає у дисципліні двійка парна легка вага, срібний призер  XXVIIВсесвітньої Універсіади 2013 прку разом з Ігорем Хмарою.  Тренер – заслужений тренер України  Олег Волощук.Нагороджений орденом Данила Галицького (2013). Сьогодні представляє  м. Київ. 
Димченко Діана (08.09.1989, м.Олешки, Херсонська область) -  заслужений майстер спорту України з веслування академічного. Випускниця Херсонського державного університету. Бронзова призерка чемпіонату Європи з академічного веслування у класі жіночих одиночок 2018 року.  Тренер – Андрій Дерев’янко. Виступає за Київську область.

 


Фото:

Нашi партнери