МОК відзначив велику роль спорту у відновленні після пандемії COVID-19

Міжнародний день спорту заради розвитку та миру президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах наголосив на великій ролі спорту в підтримці глобальних зусиль з відновлення після пандемії COVID-19.

«Спорт готовий зробити свій внесок в побудову більш орієнтованого на людину та інклюзивного суспільства», - наголосив президент МОК Томас Бах. «Ця криза як ніколи ясно показала, що спорт - це високоефективний інструмент, який використовується багатьма країнами в їх зусиллях по відновленню».

Нагадаємо, у грудні 2020 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію «Спорт як фактор сталого розвитку», яка рекомендувала державам-членам включити спорт та фізичну активність в плани відновлення після COVID-19. Цей заклик також підтримали міністри спорту 27 держав-членів Європейського Союзу.

«Спорт має велике соціальне значення, оскільки є сполучною ланкою між спільнотами. Спорт грає важливу економічну роль: він створює робочі місця, стимулюючи ділову активність. Одним словом, спорт сприяє виходу з кризи в галузі охорони здоров'я на соціальному та економічному рівнях», - підсумував президент Бах.

Для ООН Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру дає можливість підкреслити роль, яку відіграє спорт в підвищенні стійкості та у відновленні після пандемії. Підтримуючи ці зусилля, МОК, зі свого боку, підписав «Декларацію рівності щодо вакцин» Всесвітньої організації охорони здоров'я і закликав національні олімпійські комітети взяти з нього приклад.

«Ми все ще вчимося приймати виклики сьогодення щодня, але я дуже сподіваюся, що ми всі засвоїмо перший урок цієї кризи: нам потрібно більше згуртованості. Тобто солідарності всередині суспільств і солідарності між суспільствами», - сказав Бах. «Солідарність лежить в основі Олімпійських ігор, які об'єднують світ в його різноманітті».

До перенесених Олімпійських ігор Токіо-2020 залишилося менше чотирьох місяців, і МОК продовжує тісно співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами, щоб Ігри цього року стали потужним символом надії у цей безпрецедентний та важкий час.

«Разом з урядом Японії, Організаційним комітетом і багатьма іншими ми готуємося до того, що всі 206 національних олімпійських комітетів зберуться разом в безпечній обстановці в Токіо, щоб подати сигнал надії та стійкості всьому людству. Таким чином, олімпійський вогонь може бути світлом в кінці темного тунелю, в якому ми зараз знаходимося», - наголосив очільник МОК.


Фото:

Нашi партнери