Європейський юнацький олімпійський фестиваль у Вуокатті відкладено на березень 2022 року

20 квітня 2021 року  Європейські Олімпійські Комітети (ЄОК) у співпраці з Фінським олімпійським комітетом та місцевими організаторами,  щоб захистити безпеку учасників, забезпечивши при цьому можливість участі у змаганнях усіх найкращих спортсменів, вирішили, що зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль 2021 (ЄЮОФ) буде перенесено на березень 2022 року.


Рішення прийнято, оскільки пандемія COVID-19 продовжує охоплювати європейський континент, тоді як тримісячна затримка також забезпечить більш оптимальні снігові умови на півночі Фінляндії, забезпечуючи тим самим найкращі умови для спортсменів на лижах та сноубордах. Затримка також допоможе господарям заощадити на снігозатратах. 
Нові дати проведення провідного мультиспортивного форуму на континенті для спортсменів віком 14-18 років - 20-25 березня 2022 року.

В унікальному, одноразовому рішенні було узгоджено, що турнір з хокею з шайбою для хлопчиків відбудеться у грудні, як спочатку планувалося, щоб дозволити найкращим гравцям з Європи взяти участь у заході. Усі інші види спорту, включаючи хокей для дівчат, будуть перенесені на березень. 
Будуть докладені всі зусилля, щоб допомогти зв’язати турнір з хокею на льоду хлопчиків у грудні з іншими подіями в березні 2022 року.

Очікується, що близько 1800 спортсменів з 48 Європейських національних олімпійських комітетів візьмуть участь у 9 спортивних дисциплінах на ЄЮОФ у Вуокатті. У спортивній програмі будуть представлені гірськолижні лижі, біатлон, хокей з шайбою, сноуборд, лижні гонки, стрибки на лижах, шорт-трек, фігурне катання та скандинавські комбіновані змагання.

Завдяки включенню хокею серед дівчат, Вуокатті буде найбільш збалансованим за статтю в історії події.

НОК України


Фото:

Нашi партнери