Велоспорт приєднується до Європейських ігор-2023 з двома дисциплінами

Європейські олімпійські комітет та Європейська спілка велосипедного спорту оголосили про включення двох спортивних змагань - гірського велоспорту та фрістайлу BMX - до спортивної програми третього видання Європейських ігор у Кракові-Малопольській.


Це буде третя поява велоспорту на Європейських іграх після виступу в інавгураційному виданні Ігор в Баку 2015 року та другому виданні в Мінську-2019.

На Європейських іграх-2023 обидві події будуть виконувати роль чемпіонату Європи та включатимуть розіграш рейтингових балів спортсменам, які намагаються претендувати на Олімпійські ігри Париж- 2024.

«Велоспорт є чудовим партнером ЄОК та Європейських ігор, і ми дуже раді знову привітати їх у програмі на Краків-Малопольська-2023», - сказав Голова Координаційної комісії ЄОК Хасан АратОскільки Європейські ігри виступають не лише європейським чемпіонатом з цих двох дисциплін, але й пропонують кваліфікаційні можливості для Олімпійських ігор-2024, ми з нетерпінням чекаємо, що влітку 2023 року у Польщі будуть із нами найкращі велосипедисти в Європі».

Європейські ігри - це головна мультиспортна подія континенту для елітних спортсменів, яка проводиться раз на чотири роки. Європейські ігри Краків-Малопольська-2023 включатимуть приблизно два десятки олімпійських та неолімпійських видів спорту. Велоспорт приєднується до стрільби з лука, бадмінтону, пляжного гандболу, боксу, каное, карате, сучасного п’ятиборства, муайтай, стрільби, спортивного скелелазіння, тхеквондо та триатлону за програмою 2023 року, а в найближчі тижні з’явиться більше видів спорту.

 


Фото:

Нашi партнери