Віктор Кубішин: «Найголовніше - встановлення контакту між тренером та спортсменом»

За 33-річну діяльність Херсонського фахового спортивного коледжу відділення вільної боротьби дало великий старт багатьом вихованцям, які гордо несуть по життю ім’я рідної держави та Херсонщини. За досягненнями спортсменів - наполеглива праця заслуженого тренера України Віктора Кубішина. Він виховує майбутніх борців у Херсонському фаховому спортивному коледжі та у комунальному закладі «Дитячо-юнацька спортивна школа з вільної боротьби» Херсонської обласної ради.


Віктор Іванович народився в Криму, свого часу теж закінчив Херсонський фаховий спортивний коледж і став тренером. А з 2011 року працює у закладі, передаючи свої знання і вміння молоді.

Багато років він професійно готує спортсменів до участі у змаганнях обласного, всеукраїнського, міжнародного та європейського рівнів.

Зі своїм найкращим учнем Еріком Арушаняном тренер досяг неабияких висот, серед них - титул чемпіона світу з вільної боротьби серед юніорів у 2019 році та бронзова нагорода на чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби у 2020 році.

Сам Ерік так прокоментував роль тренера у своїх досягненнях в інтерв’ю «Українському півдню»: «Якщо б не було Віктора Івановича, то не було б і моїх результатів. Він допоміг мені у всьому». Віктор Кубішин зазначив, що відразу розпізнав наполегливість та витримку Еріка: «Але для того, щоб він став професійним спортсменом, потрібно було встановити контакт між тренером та борцем».

На базі Херсонського фахового спортивного коледжу створені всі умови для тренувань спортсменів з вільної боротьби. Віктор Іванович розповів нам, що поруч є гуртожиток, їдальня та сучасні шкільні класи. Нещодавно було оновлено малу спортивну залу для занять з вільної боротьби, у чому ми переконалися на власні очі.

Талановита молодь з усіх районів Херсонщини обирає для старту Херсонський фаховий спортивний коледж, бо тут можна поєднати навчання і тренування.

Віктор Кубішин — тренер, який зумів разом з вихованцями досягти світових вершин. Однак хочеться підтримки і від держави, зазначив він.

«Уже декілька років ми постійно тренуємося на навчально-тренувальних зборах. На переїзди та збори кошти, на жаль, не виділяються. Виїзди на міжнародні змагання, які не стосуються Міністерства молоді та спорту, теж фінансування не мають. Також хотілося б гідного преміювання спортсменів, які досягають високих результатів», - поділився Віктор Іванович.

Тренер уважно вдивляється в обличчя спортсменів, які тренуються у стінах коледжу, аби побачити того, хто і надалі прославлятиме рідну Херсонщину. «Є з ким і для кого працювати, а головне - є бажання та натхнення», - переконаний Віктор Кубішин.


 

Підготувала Марина Азізова

Джерело: Український Південь 


Фото:

Нашi партнери