В Херсонській облдержадміністрації обговорили фінансування будівництва спортивних майданчиків у громадах

Про порядок створення та можливості позабюджетного фінансування будівництва спортивних майданчиків територіальних громад області говорили під час щотижневого селекторного засідання, яке відбулося 26 квітня 2021 року під керівництвом голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря. 

Так, за інформацією начальника управління фізичної культури, молоді та спорту Віталія Вибранського у 2021 році в територіальних громадах Херсонської області продовжується будівництво нової фізкультурно-спортивної інфраструктури. 
«Основними видами спортивних споруд, які сьогодні найбільш часто зустрічаються під час будівництва у територіальних громадах Херсонщини є майданчики для окремих ігрових видів спорту, багатофункціональні спортивні майданчики, гімнастичні містечка», - розповів Віталій Вибранський. 
Також для будівництва майданчиків можна використовувати не лише бюджетні кошти, але й залучати грантові ресурси. Активно працює у цьому напрямку «Агенція регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції». 
«Агенцією проаналізовано наявні в Україні грантові програми та можливості, які б стосувалися спортивної інфраструктури. Тому за готовності територіальних громад області існує можливість налагодження діалогу з муніципалітетами Німеччини, Франції та інших європейських країн», - розповіла директор Установи Олександра Фадєєва. 
Наразі «Агенція регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» вже активно працює з територіальним громадам області.  Так, Чулаківській, Тягинській та Новорайській територіальним громадам надано допомогу у підготовці проєктних заявок на конкурсний відбір на малі інфраструктурні гранти House of Europe

Херсонська ОДА


Фото:

Нашi партнери