Козаки з Генічеська на чемпіонаті Європи з козацького двобою вибороли 18 нагород

«Козацькому роду нема переводу» – цей крилатий вислів влучно й актуально звучить, коли мова заходить про козаків з Генічеської міської територіальної громади.

Чергові перемоги прийшли до наших спортсменів у Харкові, де з 22 по 24 квітня 2021 року проходив чемпіонат Європи з козацького двобою. Цей відносно новий вид спорту набирає все більшої популярності в країнах Європи. Цьогоріч до України виявити найсильніших приїхали майже 560 учасників з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Латвії та інших країн.


У складі збіpної команди Укpаїни  від Херсонської області  виступали  представники клубу  «Лeгіон» (Хepсон), клубу «Фeнікс» (Хepсон), клубу «Штоpм» (Хepсон)  та  клубу «Мeтeоp»  (Гeнічeськ).

На змаганнях представники Генічеська  продемонстрували неабияку волю до перемоги, стійкість духу справжніх козаків та щиру підтримку один одного.

І результат не забарився: відразу  18 медалей: 5 золотих, 11 срібних та 2 бронзові!


Переможцями стали: Олександра Яворська з Новоєфремівки (2 золоті медалі), новогригорівці Роман Білецький та Ігор Солоп (до речі, сільський староста Новогригорівки, який теж став дворазовим чемпіоном Європи).

Срібні призери - Михайло Лупак з Озерян (2 медалі), Дар’я Габова та Станіслав Дем’яненко з Сокологірного, Яна Мудрак із Плавського, новогригорівці Максим Якимчук (2 медалі), Катерина Федченко (2 медалі), Сергій Борзов, той же Роман Білецький.

Бронзу здобули Станіслав Дем’яненко та Владислав Савельєв із Плавського. Успіх спортсменів повною мірою розділяють їх тренери – Ігор Євгенович, Денис Ігорович та Сергій Ігорович Солопи. 


Вони та їх вихованці щиро дякують за всебічну допомогу міському голові Олександру Тулупову, Віталію Кисельову, Григорію Яровому, Володимиру Гармашу, Миколі Куликову, батькам юних спортсменів та сподіваються на подальшу плідну співпрацю, що дасть наснагу до нових успіхів та підкорення ще більш значущих спортивних вершин!

Генічеська міська рада


Фото:

Нашi партнери