«Продексім» став найрезультативнішою командою сезону футзальної Ліги чемпіонів. Як це стало можливо

У футзалі закінчився розіграш Ліги чемпіонів сезону 2020/21. У фіналі турніру португальський «Спортінг» переміг іспанську «Барселону»  із рахунком 4:2 та завоював звання найкращої команди Європи.

«Спортінг»  закінчив сезон у якості однієї із найрезультативніших команд Ліги чемпіонів, забивши 29 м'ячів. Випередити португальський колектив зміг лише херсонський «Продексім», хоча представник України вилетів з турніру ще на стадії 1/8 фіналу.



Як
«Продексім»  став найрезультативнішою командою сезону?

«Продексім»  забив у сезоні 2020/21 футзальної Ліги чемпіонів 35 м'ячів. Однак 28 із них - в одному матчі.

Формат Ліги чемпіонів з футзалу у сезоні 2020/21 було змінено через пандемію коронавірусу. Замість ігор у груповій стадії, команди між собою грали у плей-оф, починаючи зі стадії 1/32 фіналу.

Саме зі стадії 1/32 фіналу розпочинав виступ у турнірі і «Продексім» УВ листопаді 2020 роек  херсонська команда грала проти напівпрофесіонального клубу «Росаріо»  у першому раунді турніру. У тому матчі футзалісти «Продексіма» обіграли суперника із рахунком 28:1.

Після цього  «Продексім»  зіграв ще два поєдинки на турнірі. Македонський  «Шкупі-1927»  чемпіон України обіграв із рахунком 5:1, а ось «Інтеру Мовістару»  херсонці поступилися із результатом 2:4.

Таким чином, «Продексім»  став найрезультативнішою командою сезону Ліги чемпіонів, зігравши на два матчі менше, аніж переможець турніру. «Спортінг»  розпочинав виступи з другого раунду.

Крім звання найрезультативнішої команди чемпіонату, «Продексім» став лідером і за іншими статистичними показниками.

Досягнення «Продексіма» у сезоні-2020/21:

- 184  удари завдав «Продексім»  в сезоні Лиги чемпіонів - третій показник після «Спортінга» (203) та  «Кайрата» (189). 
- 94  ударів у ствір воріт завдав «Продексім»лідер сезону Ліги чемпіонів. 
- 35  голів забив «Продексім»найкращий результат сезону
- 17 ударів - Михайло Зварич та Петро Шотурма - лідери сезону Ліги чемпіонів за кількістю ударів у ствір воріт
- 7  голів на рахунку Петра Шотурми - найкращий бомбардир турніру
- 5 та 4 - Михайло Зварич, Петро Шотурма та Михайло Волянюк - серед лідерів сезону Ліги чемпіонів за кількістю гольових передач (Зварич - єдиний із 5 асистами). Більше за них віддав лише гравець «Шарлеруа»  Мохамед Дагбі Реда -
Що відомо 
«Продексім»  - 4-разовий чемпіон України. Всі чемпіонства херсонці здобули у проміжок з 2016 по 2020 рік. 
Перемога «Продексіма»  над «Росаріо»  не є найбільш розгромною в історії турніру. У сезоні 2004/05 російський «Аксьонов-21»  переміг албанський «Олімпік»  з рахунком 44:3.
«Продексім»  ще не гарантував собі участь у Лізі чемпіонів у наступному сезоні. Учасник ЛЧ від України визначиться у фінальній серії між «Продексімом»  та «Ураганом».

Джерело: Іінформаційне агентство Суспільне Спорт


Фото:

Нашi партнери