Українські борці Алла Белінська та Василь Михайлов здобули олімпійські ліцензії на кваліфікаційному турнірі в Софії

На світовому кваліфікаційному турнірі, який пройшов у болгарській столиці Софії, представниця Херсонщини Алла Белінська (до 76 кг)  забезпечила собі путівку на Олімпіаду в Токіо ще у півфіналі, а у фіналі  здобула золоту медаль.


У півфіналі Белінська перемогла представницю Венесуели Марію Акоста. У фіналі наша борчиня зустрилась з туркенею Ясемін Адар.

Зазначимо, що жіноча команда на Олімпійських іграх буде представлена у 5 із 6 вагових категоріях: Оксана Лівач (до 50 кг), Аліна Грушина (до 57 кг), Ірина Коляденко (до 62 кг), Алла Черкасова (до 68 кг), Алла Белінська (до 76 кг).


Крім Белінської, олімпійську путівку та срібло  на турнірі в Софії здобув борець вільного стилю, представник Одещини Василь Михайлов (до 74 кг).

У півфіналі українець переміг представника Ізраїлю Мітчелла Фінесілвера. У вирішальній сутичці за золото турніру Михайлов поступився Магомедхабібу Кадімагомедову з Білорусі. 
Для України це друга ліцензія на Олімпіаду у вільній боротьбі. Раніше пропуск на Ігри в Токіо отримав Олександр Хоцяновський (до 125 кг).

Вітаємо володарів ліцензій та бажаємо успішного виступу на Олімпійських іграх в Токіо. 

Довідково. Алла Белінська – майстер спорту України  міжнародного класу з вільної боротьби, спортсменка КЗ «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради, випускниця  КЗ «Херсонський фаховий спортивний коледж» Херсонської обласної ради  

Масиль Михайлов – майстер спорту України з вільної боротьби, випускник  КЗ «Херсонський фаховий спотивний коледж» Херсонської обласної ради, представляє Одеську область 


Фото:

Нашi партнери