До програми Європейських ігор-2023 Краків-Малопольська включено баскетбол 3х3

Уже втретє поспіль на Європейських іграх будуть представлені кращі представники континенту у змаганнях з баскетболу 3×3. Днями Європейські Олімпійські Комітети та ФІБА досягли угоди про включення змагань до програми Краків-Малопольська-2023.




Як і на попередніх турнірах, за нагороди змагатимуться 128 гравців -  по 16 чоловічих та жіночих команд.

«Як ми знаємо, з перших Європейських іграх, баскетбол 3x3 - фаворит уболівальників. І включення цього виду спорту до програми змагань підкреслює прагнення ЄОК залучити успішні види спорту та кращих їх представників до Краків-Малопольська-2023», - відзначив голова Координаційної комісії ЄОК Хасан Арат.

Європейські ігри - це головний мультиспортивний захід на континенті, що проходить кожні чотири роки. Попередньо  Європейські ігри Краків-Малопольська-2023 повинні включати близько двох десятків олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Нагадаємо, раніше до програми Ігор увійшли  стрільба з лука, бадмінтон, пляжний гандбол, бокс, веслування на каное, велоспорт, карате, сучасне п'ятиборство, тайський бокс, стрільба, спортивне скелелазіння, тхеквондо і триатлон.


Фото:

Нашi партнери