У Новій Каховці відбувся публічний захист проекту будівництва центру Олімпійських видів спорту

17 травня 2021 року у м. Нова Каховка в малій залі засідань виконавчого комітету  Новокаховський міський голова Володимир Коваленко провів публічний захист проекту «Будівництво центру Олімпійських видів спорту Н2О Нова Каховка», який буде розташований на проспекті Дніпровський, 18-а в місті Нова Каховка. 


Презентація відбулася в рамках засідання комісії по остаточному прийняттю рішень щодо долі будівництва спортивних комплексів на всій території України. Фінансування проектів відбуватиметься через Міністерство молоді та спорту України.

Голова комісії – заступник міністра молоді та спорту Сергій Симонов. Члени комісії – народні депутати, представники федерацій різних видів спорту, діючі спортсмени, голови комітетів та підкомітетів.

Право захищати свій проект Нова Каховка здобула після винесення відповідного рішення комісії з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури. Всього в цей день на розгляд конкурсної комісії було представлено 13 проектів зі всієї України. Слід зазначити, що будівництво Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» знаходиться на контролі у Президента України.



Володимир Коваленко зазначив:
«Це був другий етап відбору проектів. Перший відбувся у вересні 2020 року. За цей час ми провели три тендери, визначили переможця, підготували необхідні документи, яких не було на момент першого захисту, і сьогодні презентували комісії Міністерства молоді та спорту України. В підготовці цього проекту брали участь всі рівні місцевої влади: міська рада, Херсонська обласна державна адміністрація, народний депутат України, а нині Херсонський міський голова Ігор Колихаєв.

Необхідність і важливість появи цього центру для нашого міста очевидна – зараз Нова Каховка є центром Каховського району з населенням 225 тисяч жителів, це забезпечення не тільки підготовки спортсменів і проведення змагань всіх рівнів, а і елемент задоволення потреби на здоров’я та фізичний розвиток, інклюзивність, реабілітацію жителів Новокаховської громади, а також багатьох населених пунктів півдня України. Нарешті це елемент позиціонування нашої територіальної громади та Херсонської області, як привабливого туристичного регіону – організація відпочинку, проведення дозвілля, розвиток бізнесу та інфраструктури».

Члени комісії з великою зацікавленістю слухали доповідь Новокаховського міського голови, задавали питання, отримували вичерпну компетентну відповідь по кожному з них.

За результатами презентацій комісія найближчим часом прийме рішення щодо виділення коштів субвенції на фінансування кількох представлених сьогодні проектів з державного бюджету України.


 


Фото:

Нашi партнери