Ерік Арушанян – чемпіон Європи серед спортсменів до 23 років

У македонському Скоп'є продовжується чемпіонат Європи з боротьби U-23. Українські борці здобули перші дві нагороди.

У ваговій категорії 65 кг українська збірна здобула дебютне «золото»  змагань. Чемпіоном Європи став  Ерік Арушанян.




 Борець у драматичному фіналі здолав  росіянина Абдулмажида Кудієва 13:10. Свій шлях до перемоги херсонець розпочав у кваліфікації чемпіонату Європи, де вже у першому поєдинку святкував успіх над представником Косово. Борці з Туреччини, Вірменії та Франції не завдали значних проблем українцю.

Зазначимо, що другу нагороду у скарбничку України  приніс Валентин Бабій у вазі 79 кг. У бронзовому фіналі українець зустрівся з італійцем Сальваторе Діана. Український спортсмен здобув впевнену перемогу 11:1. Бабій – бронзовий призер Європи.   Ще декілька українських боксерів  боролись за медалі. Каміль     Керімов у сутичці за  «бронзу» програв представнику Грузії (5:3). Денис    Бороган      прикро впустив з рук бронзову нагороду у поєдинку з вірменином (3:2).  Артем Кривенко вийшов у бронзовий фінал, де позмагається за    нагороду з турецьким борцем.

У середу, 19 травня, свої виступи розпочнуть дівчата. У перший для них змагальний день Україну представлять відразу 5 борчинь – Ліля Маланчук (50 кг), Христина-Зоряна Демко (55 кг), Соломія Винник (59 кг), Оксана Чудик (68 кг) та Романна Вовчак (76 кг).

Нагадаємо, чемпіонат Європи з вільної боротьби  серед спортсменів до 23 років проходить з 17 по 23 травня 2021 року   у Македонії.

 


Фото:

Нашi партнери