У Новій Каховці в рамках соціального проекту пройшли «Відкриті уроки футболу»

У неділю, 18 травня 2021 року,  у  м. Нова Каховка на стадіоні «Енергія» для юних спортсменів Новокаховської територіальної громади відбувся захід у рамках соціального проекту Федерації футболу України «Відкриті уроки футболу». 
Проведення цього спортивного свята відбулося за підтримки Української Асоціації футболу, Херсонської обласної асоціації футболу,  Федерації футболу м.Нова Каховка, та Європейського Союзу.

Виконавцями проекту в Новій Каховці стали відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту та ДЮСШ «Таврія»  Новокаховської міської ради.
Начальник відділу Наталія Таран розповіла, що проект відкритий для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри незалежно від рівня підготовки і здібностей дитини. Пріоритетами проекту стали впровадження цінностей здорового способу життя молоді, профілактика та подолання дитячої злочинності і конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей із спеціальними потребами.
«Цей проект єднає: дітям він допомагає знайти нових друзів, цікаво та з користю для здоров’я провести своє дозвілля. Також проект залучає до спільної участі не лише майбутніх футболістів, а і волонтерів та соціально активних громадян»,  – зазначила Наталія Таран.
З привітальними словами до дітей звернувся Новокаховський міський голова Володимир Коваленко, який  сказав, що з років його дитинства і донині футбол залишається найпопулярнішим видом спорту: «Ця гра об’єднує людей поза часом, соціальним і матеріальним статусом. Футбол трансформується, розвивається, але залишається улюбленою грою завжди».
Також дітей привітали почесні гості: Олексій Кручер – Виконавчий директор Херсонської обласної асоціації футболу, Олексій Дитятьєв – вихованець спортивної школи, колишній гравець ФК «Енергія», нині захисник ФК «Краковія», Едуард Репілевський – депутат Херсонської обласної ради, президент ФК «Таврія»,  Леонід Чурсинов – голова федерації футболу м. Нова Каховка, заступник міського голови.

Після офіційної частини на маленьких спортсменів чекали солодкі подарунки від міського голови, футбольні м’ячі та футболки від  Української Асоціації футболу та Європейського Союзу. Волонтери і тренери команд отримали спортивні костюми.
Перед початком змагань для дітей провела запальну та енергійну фітнес-розминку Анастасія Калініна, волонтер та донор, тренер спортивного клубу «Солар».
Далі на дітлахів чекали навчальні майданчики «Поліцейського», «Психолога» «ЗОЖ», «Веселі ігри», «Футбол: техніка прийом-передача-дріблінг», «Удари та ігри на точність», «Ігри на розвиток: спілкування та взаємодії дітей» та інші локації з рухливими та пізнавальними розвагами.
Всі учасники проекту отримали позитивний заряд енергії та гарного настрою.
Захід відбувся з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм та карантинних вимог.

Фото:

Нашi партнери