В облдержадміністрації обговорили питання підтримки спортсменів – олімпійців

Як відомо, 2021 рік – рік проведення ХХХІІ літніх Олімпійських ігор. Ці найголовніші змагання чотириріччя відбудуться з 23 липня по 8 серпня 2021 року в м. Токіо (Японія).

Рішення про перенесення Олімпійських ігор 2020 на 2021 рік через пандемію коронавірусу було прийнято Міжнародним олімпійським комітетом 24 березня 2020 року. Незважаючи на зміну дати проведення, XXXII Олімпійським іграм залишили назву Токіо-2020.

Участь в Олімпіаді-2020 візьмуть понад 11 тис. спортсменів з 205 країн світу.  У програмі ігор буде представлено 33 види спорту.




На сьогодні українські спортсмени мають 113 олімпійських ліцензій у 19 видах спорту.

Херсонські спортсмени здобули 5 ліцензій у трьох видах спорту:

- майстер спорту України міжнародного класу Новожилова Ірина (легка атлетика (метання);

- заслужений майстер спорту України Проценко Андрій (легка атлетика, (стрибки у висоту);

- заслужений майстер спорту України Павлова Анастасія (стрільба з лука);

- майстер спорту України Піскунов Гліб (легка атлетика (метання)

- майстер спорту України міжнародного класу Белінська Алла (боротьба вільна). 
20 травня 2021 року  заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв зустрівся з олімпійцями та їх тренерами.  

Вітаючи спортсменів, він наголосив: «Здобувши олімпійські ліцензії ви уже продемонстрували всьому світові зразки справжньої витримки, волі  й патріотизму. Я переконаний, що кожен з вас докладе максимум зусиль, щоб досягти в Токіо найкращого результату і вкотре довести, що Україна – велика олімпійська держава, а Херсонщина – спортивний регіон».

Серед основних питань, які піднімались на зустрічі - виплата у 2021 році обласних стипендій, придбання житла провідним спортсменам області, а також заходи подальшої підтримки спорту на Херсонщині.

Як зазначив Андрій Шибаєв, питання розвитку спорту в області  сьогодні серед основних пріоритетів облдержадміністрації: «Від голови облдержадміністрації Сергія Козиря маємо завдання  - створити максимально сприятливі умови для херсонських спортсменів і тренерів аби вони припинили переходити до інших регіонів і відчували підтримку влади не тільки в олімпійській рік, а постійно!».

Важливо, що кандидатами на участь в Олімпійських іграх-2020 є ще 4 херсонських спортсмени у веслуванні на байдарках і каное (Сиромятніков Олександр), стрибках на батуті (Просторов Микола), стрільбі кульовій (Тихова Дар’я) та гімнастиці спортивній (Василенко Максим).

Бажаємо успіхів спортсменам і тренерам у здобутті олімпійських ліцензій!


Фото:

Нашi партнери