Підсумки змагань за Кубок Федерації шахів Високопільщини

У Високопіллі  23  травня 2021 року фінішував VIII Кубок  Федерації  шахів Високопільщини
У змаганнях взяли участь 12 кращих шахістів Високопільської  громади, щоб увосьме визначити нового володаря Кубка.

Перед двома заключними турами на чолі перегонів залишилися двоє – Дементій Сердюк  та Анатолій Перевєрзєв, які і грали вони між собою. Перемога когось з них вже майже гарантувала перемогу у турнірі. 

 Але  їх зустріч завершилася внічию. Ця невеличка втрата (всього по півочка) й дозволила наблизитися до лідерів братам Гуцаловим. У останньому турі Анатолій Перевєрзєв  грав зі старшим з братів – Володимиром, а Дементій – з  Олександром.  Саме ця четвірка і вирішувала долю володаря Кубку.
І якщо Гуцаловим були потрібні лише перемоги над прямими конкурентами, то їх суперникам могло вистачити і нічиєї.
Обидва брати виграли і очолили турнірну таблицю з однаковою кількістю набраних очок очолили брати Гуцалови.. У таких випадках звертаються до коефіцієнта Бухгольца. А ця додаткова шахова арифметика вивела у переможці Володимира  Гуцалова,  Олександр став другим.
Цікаво, що і у боротьбі за бронзову сходинку між Сердюком і Перевєрзєвим теж була рівність результатів. За рішенням  федерації третє місце віддали відразу двом гравцям: Анатолій  Перевєрзєв  (Нововознесенське) та Дементій Сердюк (Архангельське) – бронзові призери змагань за Кубок Федерації шахів Високопільщини 2021 року.
Варто додати, що участь у змаганнях додала залікових балів до рейтингу і іншим претендентам – Володимиру Скороходу, Євгену та Сергію Стрільцям, Володимиру Маслію, Олександру Фурсенку, Григорію Пирогову, Валерію Сергійчуку, Павлу Мержинському. 
Організувати і провести цікавий захід допоміг Благодійний фонд Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» і особисто Геннадій Лагута. Цей турнір підтримується фондом ще з 2017 року. 



Фото:

Нашi партнери