23 червня в Україні відзначать «Олімпійський день»

Вже вшістнадцяте Україна долучається до всесвітнього відзначення «Олімпійського дня».

 Дата 23 червня обрана невипадково, адже саме цього дня в 1894 році в Парижі, за ініціативи барона П'єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Нині ця організація є найбільшою і найповажнішою у світі спорту. До складу МОК входять понад 200 національних олімпійських комітетів.


Національний олімпійський комітет України, який 16  років поспіль очолює олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка, відіграє важливу роль і має високий авторитет в міжнародному олімпійському русі.

Відзначення цьогорічного «Олімпійського дня» в усіх країнах буде незвичним у зв’язку з пандемією COVID-19. Але менше з тим, НОК України готує чимало сюрпризів та цікавинок, щоб це свято, як завжди, стало по-справжньому спортивним, об’єднуючим та надихаючим.

«Всі вже звикли, що літом ми відзначаємо «Олімпійський день». На нього чекають і дорослі, і діти, спортсмени і прихильники здорового способу життя, всі, кому не байдужі олімпійські цінності. Але 2021-й – непростий рік. Вірю, що саме спорт може стати тією рушійною силою, яка здатна надихнути людей на нові звершення, повірити у власні сили, зарядитися енергією на подолання викликів сьогодення. Тому цьогорічний «Олімпійський день» в Україні ми проводимо під гаслом «Заряджайся спортом», - розкрив деякі з особливостей проведення традиційного соціально-спортивного свята президент НОК України Сергій Бубка.

Заряджатися спортом буде вся країна, тим самим готуючись ще до однієї знакової події цього літа – старту  ХХХІІ Олімпійських ігор в Токіо.

Тож слідкуйте за інформацією на сайті НОК України та офіційних сторінках у соціальних мережах. Чимало сюрпризів та подарунків вже зовсім скоро чекають на всіх.


Фото:

Нашi партнери