У місті Херсоні виділять стипендії спортсменам

26 травня 2021 року у Херсонській ОДА  відбулася зустріч керівників міста та області із кращими спортсменами, які завоювали ліцензії на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських та XVI літніх Паралімпійських іграх та їх тренерами, а також з фахівцями сфери фізичної культури й спорту Херсонщини.
Від імені міського голови Ігоря Колихаєва позицію міста висловлювала на зустрічі секретар міської ради Галина Лугова.


Зокрема, йшлося про виділення стипендій спортсменам, які представлятимуть Україну на майбутніх іграх у розмірі 100 тис. грн.
Галина Лугова зазначила, що Херсон на змагання представлятимуть 2 спортсмени, і місто бере на себе зобов’язання виділення таких стипендій.
«Ми готові виділити кошти для підтримки 2 ліцензіатів, готові співпрацювати з областю щодо фінансової підтримки спортсменів вищої ланки. Міська влада зацікавлена у тому, щоб спорт у регіоні розвивався»,  – наголосила вона.
Галина Лугова також додала, що нині готується спільний великий проєкт міста та області, який відбуватиметься за підтримки ЄБРР, щодо відновлення стадіону «Кристал».

Довідково.  Херсонщина здобула 5 олімпійських ліцензій -  Анастасія Павлова (стрільба з лука), Андрій Проценко (легка атлетика, стрибки в висоту), Ірина Новожилова (легка атлетика, метання молота), Гліб Піскунов (легка атлетика, метання молота), Алла Белінська (вільна боротьба)  та 2 паралімпійські ліцензії - Єлизавета Мерешко (плавання), Яна Лебєдєва (легка атлетика, метання диска).


Фото:

Нашi партнери