Вітаємо любителів тварин зі святом!

4 жовтня — прекрасний привід проявити любов до братів наших менших, адже саме в цей день відзначають Всесвітній день тварин. Це свято шанують не тільки представники природоохоронних організацій, а й просто звичайні люди, в житті яких тварини  займають особливе місце.

Крім того, Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.

Вперше Всесвітній день тварин відзначали в 1931 році, коли у Флоренції відповідне рішення про заснування свята прийняли засідателі Міжнародного конгресу прихильників громадського руху з захисту природи.  Заступником всіх тварин у католицизмі вважається Франциск Ассизький, пам'ять  якого шанують 4 жовтня. Саме тому для святкування Всесвітнього дня тварин була обрана саме ця дата.

В цей день різні товариства по захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб.

Сьогодні не можна уявити себе спорт без тварин. Вони теж як і люди,  займаються спортом: бігають, плавають, стрибають, грають у футбол. Для них  у світі організують змагання, а зібрані кошти йдуть на благодійні потреби. Так, у штаті  Каліфорнія (США) відбулися змагання з  собачого серфінгу. Вони проводилися вже в четвертий раз із метою привернути увагу суспільства до проблем тварин і зібрати кошти на благодійні потреби.

Фото змагань  http://reporter-ua.com/2012/10/03/foto-v-kalifornii-proshlo-sorevnovanie-sobak-serfingistov


Фото:

Нашi партнери