Новокаховчанка Ангеліна Калініна піднялася на 19 позиції в світовому рейтингу WTA та отримала чималі призові

Після відносно вдалого виступу на Відкритій першості Франції, уродженка Херсонщини, вихованка новокаховської школи тенісу Ангеліна Калініна піднялася зі 139 на 120 позицію світового рейтингу за даними WTA.

Окрім цього, відтепер вона займає четверту позицію серед тенісисток України, повідомляє Online НК.


На цьогорічному «Ролан Гарросі» Ангеліна Калініна, подолавши відбіркове сито, змогла пробитися до основної сітки. У стартовому раунді «РГ»-2021 вона здолала експершу ракетку світу - німкеню Ангелік Кербер (27 в світовому рейтингу), чим дуже здивувала тенісний бомонд.

Для виходу у третій раунд новокаховчанка мала подолати американку Данієль Коллінз, яка у рейтингу WTA замикає топ-50. Та, на жаль, повторити успіх першого кола на Ролан Гаррос Калініна не змогла. Вона програла американській тенісисткі в двох сетах.

За виступ на Відкритій першості Франції Калініна отримала близько 80 тис євро призових.

На початок червня WTA опублікувало оновлений світовий рейтинг, в якому Ангеліна Калініна піднялася зі 139 позиції на 120. За один тиждень подолати 19 ступені – таке трапляється нечасто. Наші привітання!

Найбільшого успіху Ангеліна домоглася, виступаючи на юніорських першостях. Їй єдиній з українських тенісисток вдалося завоювати золоту медаль в парному розряді на ІІ Літній Юнацькій Олімпіаді в Нанкіні в 2014 році.


Фото:

Нашi партнери