В Афінах завершилася 50-та Генеральна асамблея ЄОК

12 червня  2021 року в Афінах завершилася знаменна 50-та Генеральна асамблея Європейських олімпійських комітетів (ЄОК). Разом з іноземними колегами у роботі ювілейного форуму взяв і член МОК, президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка


Член виконавчого комітету ЄОК і голова робочої групи ЄОК по стратегічному  порядку денному на період до 2030 року Джордже Вісацкі разом із зовнішнім консультантом Джоном Тіббс представили звіт про ініціативу, спрямовану на формування напрямків діяльності організації протягом наступного десятиліття.

Голова комісії спортсменів ЄОК Герд Кантер представив оновлене технічне завдання разом з головою комісії з правових питань ЄОК Марком Тайзеном. Найбільш важливі зміни торкнулися процесу виборів в Комісію атлетів: вибори будуть проводитися кожні два роки замість чотирьох, щоб краще відповідати правилам Комісії атлетів МОК.

Голова Європейської комісії ЄОК Юрій Тамм і директор Брюссельського офісу ЄОК Фолкер Хельмунд розповіли про численні заходи, що вживаються щодо Європейської спортивної моделі, можливості фінансування спорту, гендерної рівності, стійкості та про інші способи поліпшити становище спорту і його вплив в Європі.

Також були представлені позитивні звіти по Іграх малих держав Європи і підготовці до майбутніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалів (EYOF) в Вуокатті (Фінляндія), Банська Бистриця, (Словаччина), Фріулі-Венеція-Джулія (Італія) та Марібор (Словенія).

Себастьян Жіллот із Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) представив детальну презентацію про вступ в силу Всесвітнього антидопінгового кодексу 2021 року, приділивши особливу увагу тому, як НОК можуть зробити свій внесок, навчаючи своїх спортсменів. Також були представлені оновлені дані про роботу, що проводиться з аналізу управління ВАДА, Програми незалежних спостерігачів за Олімпійськими та Паралімпійськими іграми в Токіо 2020 року.

Зустріч завершилася передачею повноважень виконуючим обов'язки президента ЄOК новообраному президенту ЄОК Спіросу Капралосу, який своєю чергою пообіцяв працювати від імені всіх 50 національних олімпійських комітетів.

«Впевнений, що ми всі об'єднаємо зусилля, щоб рухатися вперед, зміцнюючи позиції європейського спорту в світовій спортивній таблиці. Ми поділяємо одні і ті ж проблеми та бачимо одні і ті ж виклики, але у нас також є належні інструменти, щоб перетворити ці проблеми в унікальні можливості»,  - зауважив новообраний очільник ЄОК.


Фото:

Нашi партнери