У Херсоні відбувся пробіг «Сильні духом»

У суботу, 12 червня 2021 року у Херсоні  іперше відбувся благодійний пробіг «Сильні духлм».


У спортивному святі взяли участь діти та молодь з інвалідністю, представники міської влади та громадськості. 
Учасники мали пробігти дистанцію у 400 м чи 1500 м на вибір. Через особливості здоров’я не всі могли бігти, тож дітям з інвалідністю допомагали містяни – долали обрану дистанцію замість них, підтримуючи дітей з інвалідністю у їхньому прагненні долати перешкоди.

Аби взяти участь у благодійному пробігові херсонці попередньо записувалися у координаторів заходу, а в день проведення пробігу зробили благодійний внесок. 

Благодійний пробіг «Сильні духом» мав на меті популяризацію фізичної активності та здорового способу життя, а також збір коштів, які спрямують на підтримку дітей з інвалідністю. 
У рамках проведення благодійного заходу Головним управлінням національної поліції в Херсонській області організовано цікаві локації, а саме: 
-  локація інформаційна; 
- локація інформаційно-пізнавальна;

- локація кінологів;

- локація надання першої до медичної допомоги;

- локація вибухотехніків;

- локація татамі;

-  локація «Кросфіт»; локація поліції спеціального призначення;

- локація патрульної служби - «Безпека на дорозі»;

- локація «Найкращий художник»;

-  локація розважальна.

Заступник голови Херсонської обласної держаної адміністрації  Андрій Шибаєв, які був присутній на заході, підкреслив, що для команди облдержадміністрації одним із пріоритетних завдань є створення комфортних умов для дітей.

«Я дякую, насамперед, організаторам пробігу. Велике спасибі за ваші щирі серця і за те, що опікуєтесь та не забуваєте малечу, і робите це постійно. Нам важливо, щоб діти росли здоровими, а їх дитинство було радісним і щасливим. Тому зараз активно працюємо над створенням безбар'єрного середовища у кожній сфері – освіті, медицині, культурі. Адже жителі Херсонщини повинні мати однаково комфортні умови у повсякденному житті», - зазначив Андрій Шибаєв.

Завдяки акції зібрали 10 тис. 047 грн. для підтримки дітей з інвалідністю.

Захід відбувся за сприяння міського голови, громадської організації «Херсонське обласне відділення ГО «Національний олімпійський комітет України», за підтримки Головного управління національної поліції у Херсонської області, спільно з  громадською організацією «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «ВЕЛІД», творчим дитячим колективом «Янголи Добра» навчально-виховного комплексу №48.



Фото:

Нашi партнери