Вадим Гутцайт: Ми забезпечили доступні умови для оренди приміщень державної та комунальної форми власності ДЮСШ, клубів та федерацій

Внаслідок внесених змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» тепер оренда приміщень для здійснення фізкультурно-оздоровчої діяльності надається без конкурсу. Про це зазначив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Здорова Україна». 

«Ми маємо розуміти, що діяльність із надання послуг із фізичної культури і спорту не є комерційно привабливою та не генерує тих прибутків, які дозволять на рівних конкурувати. Проте, соціальну значущість такої роботи важко переоцінити. Наш обов’язок створити такі умови, які б сприяли відкриттю нових ДЮСШ та спортивних клубів, а в людей була можливість вести здоровий спосіб життя та займатися спортом», - наголосив Міністр. 
Крім того, він зазначив, що законопроектом «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» запропоновані комплексні зміни в підході до організації сфери фізичної культури і спорту.

«Найважливішим в нашому сьогоднішньому контексті є розширення можливостей щодо відкриття та утримання спортивних клубів на місцях. Клуби – більш легка та зручна форма роботи в невеликих громадах. Їх діяльність не так сильно зрегульована як ДЮСШ, і саме у відкритті клубів різних форм власності ми вбачаємо головну перспективу розвитку фізичної культури та спорту в регіонах. На сьогодні ці зміни опрацьовуються», - підкреслив Вадим Гутцайт.

Ще одним важливим законопроектом, спрямованим на формування цивілізованого та інклюзивного ринку фізкультурно-оздоровчих послуг та соціального забезпечення наших громадян, Міністр назвав зміни до Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії».

За словами Міністра, ці зміни у подальшому дадуть  змогу затверджувати перелік та обсяг надання послуг суб’єктами сфери фізичної культури і спорту, показники доступності та якості надання таких послуг та нормативи забезпечення населення спортивними спорудами.

Вадим Гутцайт відзначив, що зазначена законотворча робота спрямована на створення надійного фундаменту для подальших позитивних змін в галузі.

Преслужба Мінмолодьспорту


Фото:

Нашi партнери